Mille Dinesen

Foto: All Over

Rapkæftet, kejtet og single-specialist. Uanset om du kender hende som Nynne eller Rita, så er Mille Dinesen en folkekær skuespiller, som altid sætter et smil på danskernes læber.

 

Fulde navn: Mille Dinesen

Alias: Nynne, Rita

Fødselsdato: 17. marts 1974

Scoringer: Jakob Dinesen, Thomas Busch

Partner: Single

Børn: Mille venter sit første barn til august 2018. 

Kendt fra: Film, TV – ”Nynne”, ”Rita”, Vild med dans 2016

Rapkæftet, kejtet og single-specialist. Uanset om du kender hende som Nynne eller Rita, så er Mille Dinesen en folkekær skuespiller, som altid sætter et smil på danskernes læber.

Hun er deltager i dette års "Vild med dans", hvor hun danner par med den rutinerede danser Mads Vad.

Mille Dinesen er opvokset i en atypisk familie. Milles mor er pensioneret ergoterapeut og var først kæreste med en mand, der hedder Ole. De kunne desværre ikke blive gravide og gik derfor fra hinanden. Så kom Mille ind i billedet.

– Så havde min mor en flirt med Leif på Roskilde-festivalen i 1973, hvorefter jeg kom til verden i 1974. Men de to skulle ikke være sammen, så under graviditeten var min mor igen sammen med Ole i et stykke tid. Leif tjekkede, at alt gik rigtigt til de første par år. Da jeg var to, mødte min mor Peter til fest i ismejeriet i Brumleby, og de blev par. Han adopterede mig og har siden været min far. Den bedste af slagsen. Han er teknisk chef i TV-Lorry i dag. Men vi har kendt de andre, og Ole blev kæreste med og gift med en anden kvinde i Brumleby, og de har altid været familiens bedste venner, forklarede Mille Dinesen engang til ugebladet SØNDAG.

Mille Dinesen er generelt ikke en person, som lader sig presse af samfundets normer. Som kun 19-årig blev den entusiastiske dame gift med jazzmusikeren Jakob Dinesen. Ægteskabet var dog ikke et lykkeligt eventyr.

– Jeg har vendt mit liv om i forhold til venner og veninder. Jeg var gift i 12 år, fra jeg var 19, og da jeg så blev skilt, fik alle mine veninder og venner familie og børn. Lige nu er jeg alene. Og jeg ville ikke kunne have lavet »Rita«, hvis jeg havde haft så meget som en hamster at skulle tage mig af, forklarede Mille til Søndagsavisen i 2015.

I mange år har den lækre seriestjerne været inde og ude af et forhold med sin agent Thomas Busch. Mille Dinesen har til SE og HØR dog afsløret, at forholdet er lige så løst som lagener på en tørresnor.

– Det er et moderne forhold, men officielt er jeg single, fortalte Dinesen til SE og HØR.

Selvom Mille ligner en yderst sund og veldrejet kvinde, så har sygdom fyldt meget i skuespillerens liv. Som 27-årig fik Mille konstateret sklerose.

- Selv om jeg ikke var præget af diagnosen fysisk, var jeg psykisk i totalt oprør. Jeg holdt det tæt ind til kroppen. Det var min private sag. Men en journalist på en formiddagsavis fik nys om det efter et par år og forfulgte mig i lang tid. Det lagde et kæmpe pres på mig, sagde Mille Dinesen i et interview til Alt for damerne.

Sygdommen prægede den unge Mille, og da nyheden kom ud i medierne tog hun et valg. Sygdommen måtte ikke vinde, og hun tog derfor et kontant valg.

- Man ved jo ikke, hvordan man reagerer, når man får sådan en diagnose, men jeg tænkte, at det fandeme skulle være løgn. Så jeg gik i kamp-mode. Jeg valgte medicinen fra, fordi jeg instinktivt tænkte, at det ikke var nødvendigt. Jeg søgte over i den alternative verden for at finde ud af, hvad jeg selv kunne gøre for at holde min krop, og ikke mindst mit sind, sundt og stærkt, siger Mille Dinesen, der ikke tøver med at kalde kampen mod sygdommen for sit livs nulpunkt.

I 2008 blev Mille erklæret rask, og med meditation, sund livsstil og kamgejst fik hun bekæmpet sygdommen. I dag lever hun uden symptomer.

Mille Dinesen i Vild med dans

Efter 11 uger i ”Vild med dans” stod det efter semifinalen i ”Vild med dans 2016” klart, at bokseren Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard og Mille Dinesen og Mads Vad er klar til finalen i Horsens.

Og det er ikke gået nogle Vild med dans-seeres næse forbi, at det dygtige dansepar Mille Dinesen og Mads Vad har det rigtig godt sammen.

Og det er hverken spil for galleriet eller kameraet, når de to begejstrede dansemus har det sjovt på skærmen. De kan knap nok undvære hinanden.

- Vi er ude i, at vi har abstinenser på vores ugentlige fridag. Vi kan næsten ikke holde ud, at vi ikke skal se hinanden, fortæller Mads Vad og fortsætter:

- Det er som om, vi har kendt hinanden hele livet. Og sådan var det rigtig hurtigt, siger han.

"Nynne"-skuespillerinden bakker ham op.

- Det var sådan allerede efter en uge, og jeg trippede over det. Jeg kunne ikke forstå, hvad der skete, for vi havde kendt hinanden så kortvarigt, men det føltes som altid, siger Mille Dinesen.

Desværre blev det kun til en andenplads i det populære danseprogram for Mille Dinesen og Mads Vad.

Men faktisk var der ingen tvivl hos bookmakerne, da de skulle pege på vinderen af ”Vild med dans 2016”, da programmet gik i luften i september samme år. 

Mille Dinesen og Mads Vad var nemlig parret bookmakerne troede mest på. Bookmakerne skiftede dog mening i løbet af sæsonen og ændrede mening til bokseren Sarah Mahfoud og danseren Morten Kjeldgaard. Nemlig parret, der også løb med vindertrofæet. 

Mille Dinesen er aldrig blevet mor

I efteråret 2017 er Mille Dinesen tilbage på skærmen, hvor hun spiller skolelæreren Rita i den yderst populære TV-serie 'Rita', der som enlig mor har en travl tilværelse med tre børn hjemme og masser af børn på skolen.

Men i det virkelige liv er Mille Dinesen, der er fyldt 42 år, aldrig blevet mor.

De sidste ti år har hun prøvet at få et barn, men hidtil uden held.

Og det nager den dejlige skuespillerinde, fortæller hun i et interview i denne uges udgave af ugebladet Alt for damerne.

Inden hun gik i gang med at blive gravid havde hun i de foregående ti år levet et sundt liv og havde renset ud, men da hun ikke blev gravid inden for en rimelig tid, påbegyndte hun behandlinger med medicin og hormoner - stik modsat sin tidligere sunde livsstil, siger hun til Alt for damerne.

- Jeg fik det megadårligt. Blev helt oppustet - og der er man bare kvinde og forfængelig. Men det psykiske var langt værre. Jeg skøjtede rundt humørmæssigt, siger Mille Dinesen, der de sidste ti år har været kæreste med kreativ direktør hos Carlsberg Group Thomas Busch, til Alt for damerne.

Og at det ønskede barn udeblev gjorde ikke situationen bedre.

- Det har fyldt så meget, og der er så mange dumme følelser i spil i sådan en proces. Hele tiden skal man svinge sig op på hesten igen. Det er bare svært, at det er ude af kontrol - her er der bare en biologi, der ikke følger med, siger Mille Dinesen til Alt for damerne.

Og nu har hun efter de mange forgæves forsøg besluttet sig for at lægge projekt 'barn' på hylden.

- Jeg kan mærke, at jeg ikke har lyst til at føle den skuffelse igen. Jeg er blevet lidt bange for den følelse, siger Mille Dinesen.

Mille Dinesen single igen

I februar 2017 bristede lykken for dejlige Mille Dinesen. Det mangeårige on-off-forhold til manageren Thomas Busch var forbi, og Mille Dinesen måtte nu igen sætte kryds ud for single.

– Vi har haft sådan et forhold, hvor vi ikke har kunnet leve med hinanden og ikke kunnet uden, fortæller Mille i et interview i Femina, og afslører derpå selv bruddet. 

Umiddelbart kommer splittet som et lyn fra en klar himmel, men omvendt er overraskelsen heller ikke total.

Mille Dinesen og manageren Thomas har i mange år været til-og-fra-kærester – hver for sig det ene år, sammen det næste. 

 

Tidslinje:

 

 

 

Find din favorit kendis her:

Close