Kendte8. juni 2020

Lise Baastrup nyder rollen som mor: Min datter er det vigtigste

Lille Laura har fået “Rita”-stjernens moderhjerte til at banke ekstra meget for alle børn. Samtidig accepterer Lise, at hun ikke kan pakke datteren ind i vat.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lise_0.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Da hendes lille datter Laura kom til verden for et år og tre måneder siden, åbnede en hel ny verden sig for “Rita”-stjernen Lise Baastrup, 36, som blev mor for første gang.

– Det ændrer alt ved ens liv. Det er Laura, der kommer først, og hun skal være sund, rask og glad, og hun er det vigtigste. Efter at jeg er blevet mor, tænker jeg også; hvad dælen brugte jeg al den tid på før? Man bliver overrasket over, hvad man kan nå på et døgn, siger Lise Baastrup med et smil.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lise_4.jpg
 (Foto: Henrik Ohsten)

Lise Baastrup er også aktuel i “Stormester” på TV 2 sammen med de andre deltagere Sarah Grünewald, Heino Hansen, Victor Lander og Jesper Groth. I det skægge underholdningsprogram kaster stormester Lasse Rimmer, med hjælp fra sin trofaste assistent, Mark Le Fêvre, deltagerne ud i store udfordringer. (Foto: Henrik Ohsten)

Datteren har Lise med sin kæreste, Jacob Dahl, som er forestillingsleder i Cirkusrevyen, som sidste sommer også var Lises arbejdsplads. Så det første halve år af Lauras liv var hun en rigtig Cirkusrevy-baby. Noget tyder da også på, at den lille pige har arvet sine forældres gode humør og mod på livet.

– Hun er en rigtig glad pige, der indtil videre ikke virker, som om hun er bange for noget. Der er gang i hende, og hun er rigtig sød. Hun kan også være fræk, som børn jo kan være. Men hun ved godt allerede nu, når hun gør noget, hun ikke må, fortæller Lise.

Far med erfaring

Mens Laura er Lises første barn, er det 53-årige Jacob Dahls tredje. Han har i forvejen to voksne børn. Og at Jacob har erfaring i faderrollen, har Lise stor glæde af.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lise_3.jpg
 (Foto: Instagram (Lise Baastrup)

Lise Baastrup og kæresten Jacob Dahl, der er søn af revydronningen Lisbet Dahl, blev sidste år forældre til datteren Laura. I januar begyndte Laura i vuggestue, men pga. nedlukningen af landet er hun blevet passet hjemme og skal snart tilbage i vuggestuen.
– Alle de søde pædagoger har sendt videoer, hvor de snakker til børnene og siger deres navne. Det synes Laura er meget sjovt, siger Lise. (Foto: Instagram (Lise Baastrup)

– Han er en fantastisk far. Han er omsorgsfuld, kærlig, og han er glad for at opleve at blive far igen. Jeg kan mærke, han er mere afslappet omkring det at have en baby, end nybagte fædre er. Han siger selv, at det er så lang tid siden, at han ikke kan huske, hvordan han gjorde med de første to, da de var små, men jeg kan mærke erfaringen på ham, siger hun og uddyber.

– Jeg har set førstegangsfædre, der knap turde at give den lille tøj på, fordi de var bange for, at babyen knækkede. Sådan en frygt får man jo nemt, når det hele er så nyt. Men sådan har Jacob ikke været, og det har været rart, siger Lise.

Skrøbeligt at være mor

At blive mor har også åbnet Lises hjerte for børn generelt. Netop nu ruller femte sæson af “Rita” over skærmen på TV 2, og her kan man igen se hende i rollen som Danmarks mest hjertevarme skolelærer, Hjørdis.

Da skuespilleren var på optagelser til den nye sæson, kunne hun mærke, der var sket noget med hende selv.

– Jeg har fået utrolig stor kærlighed til alle børn generelt. Børn skal have det godt, så bliver de glade voksne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lise_2.jpg
 (Foto: TV 2 (Per Arnesen))

For Lise er det vigtigt, at børn generelt trives, og hun tog sig også tid til at tale med og lytte til de børn, der medvirker i femte sæson af “Rita”. (Foto: TV 2 (Per Arnesen))

På optagelserne talte jeg med de børn, der medvirker i serien, og når der var én, der var ked af noget, så tænkte jeg over, hvordan jeg kan undgå, at Laura ender der, fortæller Lise.

Samtidig er hun bevidst om, at hun ikke kan skærme sin datter for at få knubs i livet.

– Jeg kan ikke styre det, hun skal have et liv selv med alt, hvad det indebærer af kærestesorger og så videre. Men jeg tænker meget over, hvor skrøbeligt det er, fordi jeg ikke kan styre det. Jeg kan lære hende det, jeg har lært, og give hende gode råd.

Det har overrasket mig, hvor meget kærlighed jeg nu har til alle børn. Jeg synes, det er så vigtigt, at børn tror på sig selv og har mod på livet.

Smuk afsked med “Rita”

I næsten 10 år har hitserien “Rita” tryllebundet danske og udenlandske seere. Nu er det så uigenkaldeligt sidste sæson, og for Lise Baastrup er det sidste gang, hun har spillet Hjørdis.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lise_1.jpg
 (Foto: tv 2: Martin Dam Kristensen)

Veninder og mødre
Gennem fem sæsoner har “Rita”-hovedrollerne Lise Baastrup og Mille Dinesen lært hinanden rigtig godt at kende.
– Det har været sjovt, at Mille og jeg har fulgt hinanden. Der er næsten præcis 10 års aldersforskel på os, og vi er blevet veninder. I femte sæson var vi også begge to blevet mødre for første gang, så vi oplever lidt at være i symbiose, siger Lise med et smil.
– Vi har kunnet tale meget om det at være mor. Det har været meget rørende, fortæller hun. (Foto: tv 2: Martin Dam Kristensen)

– Vi var glade for, at vi kunne komme tilbage og lave en femte sæson. På optagesettet er det fuldstændig som en familie, man vender tilbage til. Alle kender alle, og det er trygt. Det var lidt vemodigt, da vi så lukkede den, men alting skal have en ende, og fordi vi er kommet så tæt ind på hinanden, så er det vemodigt på en smuk måde, siger hun.

Se Lise Baastrup som Hjørdis i den allersidste omgang af “Rita” om mandagen på TV 2 og TV 2 Play.

Sponsoreret indhold