Mads Steffensen

Foto: All Over

Foto: All Over

Foto: All Over Press

Mads Steffensen er tovholderen og idemanden bag det særdeles populære program ”Mads & Monopolet”...

Fulde navn: Mads Steffensen

Fødselsdato: 8. juni 1970

Familie: Erling og Dorrit Steffensen (mor og far), Palle Steffensen og Mark Steffensen (brødre), tre sønner

Partner: Gift med Marianne Folberg Dahl

Kendt fra: ”Mads & Monopolet”, ”Kender du typen”, ”Kongerigets Klogeste”, ”Go’ aften Danmark”

Mads Steffensen er tovholderen og idemanden bag det særdeles populære program ”Mads & Monopolet”, der lørdag formiddag inviterer et lille panel af kendte mennesker i studiet, som så skal diskutere dilemmaer fra hverdagen. Dilemmaer som lytterne sender ind.

Udover ”Mads & Monopolet” på P3 har den hyggelige nordjyske journalist også haft succes med værtstjansen på TV af flere omgange - både i ”Kongerigets Klogeste”, ”Kender du typen” og ”Go’ aften Danmark”.

P3-programmet ”Mads & Monopolet” har vundet flere priser, heriblandt Den Gyldne Mikrofon, og en stor del af grunden til programmets popularitet, er værten Mads Steffensens evne til på den ene side at udfordre de kendte gæsters holdninger, og på den anden side at fastholde den hyggelige ”formiddagskaffe-stemning”, som ofte pryder programmet.

Han er opvokset i Nordjylland, nærmere betegnet byen Gistrup, med begge forældre og to brødre. Efter folkeskolen gik Mads Steffensen på Handelsskolen i Aalborg og blev efterfølgende udlært skibsmægler.

Han besluttede sig for at læse videre til journalist, og efter endt uddannelse fra Journalisthøjskolen i Aarhus flyttede han så videre til København i 1997, hvor han helst ville bo og arbejde.

Mads Steffensens rolige gemyt og charmerende væsen bliver tit forklaret med henvisning til hans jyske aner - men i virkeligheden er han faktisk slet ikke så stille og rolig, som folk tror.

- Jeg ved godt, at folk tror, at jeg er hyggelig og rar. Det er jeg også. Jeg er en okay fyr. Men man skal ikke være i tvivl om, at jeg er sindssygt ambitiøs. Ellers havde jeg ikke nået de ting, jeg har, i min karriere. Jeg ser ikke mig selv som verdens største talent. Overhovedet. Jeg synes, jeg er en slider. Og jeg har slidt mig til mange af de ting, jeg har nået, lød det selvsikkert fra Steffensen til DSBs Ud & Se.

Da Steffensen eksempelvis præsenterede idéen til ”Mads & Monopolet” for DR i 2003, var han kort forinden blevet opsagt som vært på ”Go’ Morgen P3”. Han havde derfor et lidt anstrengt forhold til sin statsejede arbejdsgiver dengang.

- Jeg var ret afklaret med, at hvis ikke ”Mads & Monopolet” blev til noget, så kunne de (DR, red.) skide i havet, har Mads senere sagt til magasinet Ud & Se.

Programmet blev i den grad til noget. ”Mads & Monopolet” er blevet et af de mest populære radioprogrammer nogensinde, og værten selv har aldrig misset en udsendelse.

På hjemmefronten er han gift med juristen Marianne Folberg Dahl, som har født ham tre sønner. Og når den skaldede hyggefar skal dele råd ud til danskerne om blandt andet problemer med kærligheden, så er det nærliggende at spørge, hvordan han selv klarer parforholdets dilemmaer.

- Ethvert forhold har en bankbog, hvor man må give og tage lidt indimellem. Eksempelvis har jeg for nylig måtte pille mit elskede Liverpool-tørklæde ned af væggen i soveværelset.

- Til gengæld fik jeg på et andet tidspunkt lov til at male huset sort. Der har min kone nok også sat nogle point ind på bankbogen, lød det kækt fra Steffensen til SE og HØR i 2012.

Systemet med bankbogen må siges at virke – i hvert fald har Mads dannet par med sin kone Marianne i over 20 år.

Tidslinje:

 • 1993: Danner par med Marianne Folberg Dahl
   
 • 2003: Gift med Marianne Folberg Dahl
   
 • 2003- : Vært i ”Mads & Monopolet”
   
 • 2007-2011: Vært på ”Aftenshowet”
   
 • 2012: Vært på ”Kender du typen”

 

Find din favorit kendis her:

Close