Kendte 30. januar 2021

Sara Bro om sin nye værtsrolle: Jeg skal være mig selv

Den 46-årige radiovært er beæret over, at hendes personlighed gør, at hun nu sidder i spidsen for Danmarks mest populære radioprogram
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Juleferien var kun en time gammel, da Sara Bro onsdag den 23. december modtog en besked fra sin radiodirektør om, at hun skulle ringe, når hun fik tid.

Hun stod midt på Nørrebrogade, så i første omgang valgte hun at ignorere beskeden. Men der gik kun få sekunder, før nysgerrigheden tog over, og hun ringede op. Direktøren ville tilbyde hende værtsjobbet på “Sara & Monopolet”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR)

Indtil videre ser det ud til, at Sara var den helt rigtige monopol-vært. I hvert fald lyttede lige omkring 1,3 millioner med, mens der tidligere har været gennemsnitligt 1,16 millioner lyttere pr. udsendelse. (Foto: DR)

– Det var en surrealistisk oplevelse. Jeg vidste ikke noget om, at Mads skulle stoppe, siger Sara Bro, som stadig bliver begejstret, når tanken falder på den absurde situation.

– Jeg blev mega, megaglad. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det var noget, jeg kunne tænke mig at lave. Men jeg måtte alligevel spørge, om vi lige kunne mødes. Det kunne vi så kun på Teams, og det måtte vi så gøre, siger Sara Bro til SE og HØR.

En fisk i vandet

Glæden blev kun større, da hun fik at vide, hvorfor det netop var hende, der var tiltænkt rollen som vært på Danmarks mest populære radioprogram.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR)

Sara Bro, 46, har svært ved at få armene ned, efter at hun blev udset til værtsrollen på “Sara & Monopolet”.
– Er du sindssyg, jeg blev megaglad for at blive spurgt, jubler den skønne radiovært. (Foto: DR)

– Jeg havde slet ikke nået at møde min nye direktør, Annette Kokholm, da jeg har haft et travlt efterår. Men hun sagde til mig, at hun havde hørt min podcast “Hjerteflimmer for voksne”. Derfor vidste hun, at jeg var den rigtige, og så ville hun rigtig gerne, at det var en kvinde, der stod i spidsen for monopolet, siger Sara Bro.

– Det er for mig den bedste måde at blive spurgt på, for så ved hun, hvordan jeg er vært, og så er det ikke, fordi jeg skal være Mads Steffensen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR)

Sara har selv opfundet konceptet “Hjerteflimmer for voksne” og producerer selv en podcast til DR cirka en gang om ugen. Derfor er hun også meget stolt af, at det var det, der førte hende til rollen som monopolets nye vært. (Foto: DR)

Jeg skal bare være mig selv. For når man sender radio, så er det svært at være noget andet end sig selv, og jeg ville heller ikke have lyst til at være andet, siger Sara.

Hjertebanken

Det fik Sara til at gå til opgaven med is i maven og lytterne i hovedet, da hun skulle styre løjerne første gang.

– Jeg har virkelig glædet mig til premieren, men da radioavisen gik på klokken ni, og der var fem minutter til, at vi var i luften, så begyndte mit hjerte at hamre helt sindssygt meget. Også fordi jeg havde planlagt at starte ud med en kadeau til Mads Steffensen, så den ville jeg gerne have til at sidde lige i skabet, husker Sara om sin første udsendelse forrige lørdag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

Sara Bro har i mange år været kollega med Mads Steffensen, 50.
– Vi sms’ede en masse inden det første program, og så sendte han en rigtig sød sms til mig i går og sagde tak for min hilsen til ham, og at han synes, det var gået godt. Det blev jeg megaglad for. (Foto: Martin Høien)

Så snart programmet kørte, var hun atter i sit es.

– Jeg elsker at sende, så jeg følte mig som en fisk i vandet, jubler Sara.

Hun har da også en god erfaring, da hun har været radiovært, siden hun var 20 år, og faktisk var ansat på P3, før Mads Steffensen overhovedet kom til. Med den erfaring var det, der gjorde hende mest nervøs, lytternes modtagelse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Facebook (Sara og Monopolet)

I første program havde Sara selskab af Lars Løkke Rasmussen, Cecilie Beck og Søren Rasted.
– Jeg vil gerne have en blanding af nye og erfarne i monopolet. Jeg prøver at få noget forskellighed ind i forhold til alder, baggrund, job, så man får den bedste snak og flest vinkler på lytternes dilemmaer. (Foto: Facebook (Sara og Monopolet)

– Jeg ville blive ked af det, hvis de ikke kunne lide mig i den rolle. Så jeg har tænkt på at respektere lytterne mest muligt og bevare deres lyst til at lytte til monopolet hver lørdag, siger Sara.

Heldigvis har der været flest glade tilbagemeldinger, og de dårlige har også været søde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Efter et travlt efterår med Morten Kjeldgaard, 35, i “Vild med dans” var Sara Bro helt klar til juleferie, da hun blev ringet op og tilbudt at blive monopolets nye vært. (Foto: Hanne Juul)

– Jeg må sige, at selv dem, der har været negative og skrevet, at de ikke vil høre programmet mere, har opført sig ordentligt. Det har jeg været så glad for. Når Mads Steffensen siger, at det er verdens bedste lyttere, så har han ret, roser Sara.

Arbejdslørdage

Jobbet betyder også, at Sara møder ind i DR-byen hver lørdag morgen. Det er dog ingen sur pligt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Saras kæreste Lasse Lund, 31, og hendes to børn, Fritz på 13 år og Miriam, bakker op om hendes nye job. (Foto: Hanne Juul)

– Jeg elsker at have tæt kontakt med lytterne, og det har man på monopolet. Så jeg har det fint med at være væk hver lørdag formiddag. Men det med at tage en weekend væk, det bliver lidt noget andet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Birger Storm)

– Først var mine børn øv over, at jeg skal arbejde hver lørdag. Men så måtte jeg lige minde dem om, at det ikke er mange timer, de er vågne, før jeg kommer hjem. Så det går nok, siger Sara. (Foto: Birger Storm)

Og jeg har tænkt over, at jeg har nogle venner, der skal giftes, men det kan jeg vel godt nå, selv om det er en lørdag, kommer det med et grin fra den kække vært.

Sponsoreret indhold