Mads Langer

Foto: All Over Press

Spotlyset tænder, og med lukkede øjne siver en blid stemme ud af munden på Mads Langer ...

De krusede krøller topper det ovale hoved. Læderjakken sidder tæt om skuldrene, og de gråslidte jeans følge benene og bremser ved det brogede slangeskind på støvlerne. Spotlyset tænder, og med lukkede øjne siver en blid stemme ud af munden på Mads Langer.

- Vi havde sommerfest i børnehaveklassen og skulle alle sammen synge ”Jeg vil male dagen blå”. Vi var 28 børn, men havde kun tre mikrofoner, og jeg kan huske, at jeg stod sådan lidt bag ved alle de andre. Men på et tidspunkt, midt i sangen, skete der et eller andet inde i mig, forklarer Mads Langer i et interview til Euroman i 2013.

Mads Langer er født og opvokset i Skive i Nordjylland. I det lille hjem i Skive var musikken en tung del af møblementet, og hverken klaveret eller trommesætte fik lov til at stå og samle støv. Mads Langers far var selv en del af et dansk coverband, og hvor andre børn så børnetime, var lille Mads’ nysgerrige fingre på instrumenterne. Siden startede teenager-Langer på Skive Musikskole, hvor musikere fra Superheroes, Carpark North og Dúné også har gået.

Efter gymnasiet i 2003 drog den unge musikant med guitaren over skulderen til den danske hovedstad for at spille nogle jamsessions. Mads Langer fik dog først for alvor slået klingen af i musikverden, da han vendte hjem til Skive for at være dommer i en lokal musikkonkurrence. Her mødte Langer Kashmirs daværende manager, Brian Nielsen. Den kække nordjyde sunget sig til en pladekontrakt med Copenhagen Records, og året efter, i 2006, udkom Mads Langer med debutalbummet ”Attention Please” .

Samme år spillede Mads Langer på SPOT Festival, hvor en amerikansk talentspejder var fløjet ind for at se ham. Endnu engang imponerede den unge nordjyde, og han opfordrede Mads Langer til at hive jackstikket ud af monitoren og drage til det store Amerika for at finde international inspiration. Mads Langer boede både i New York og LA, og det var her at musikerens andet album ”Mads Langer”, hvor hittet ”Fact-Fiction” blandt andet lå på, blev skrevet. Albummet udkom i 2009.

I juli 2010 satte Mads Langer sin underskrift på en international kontrakt med Sony Music, hvilket indebar tre albumudgivelser i Europa og USA. Det første album udkom i 2011 under navnet ”Behold”, hvor hittene ”Microscope” og ”Riding Elevators” regerede.

Da de rødbrune blade begyndte at falde af træerne i 2012 og familierne samledes om tv’et dukkede Mads Langer pludseligt frem på skærmen. Sammen med Sanne Salomonsen, Nabiha, Johnson, Peter Belli, Kasper Winding og Dicte deltog de i programmet ”Toppen af Poppen”. Mads Langer optrådte blandt andet med Sanne Salomonsens sang ”Overgir mig langsomt”, som han oprindeligt selv havde skrevet til hit-sangerinden. Sangen fik en platinplade, og Mads Langer blev for alvor kendt af hele familien Danmark.

I marts 2013 udkom Langer så med albummet ”In These Waters”, hvor hit-sangen ”Elephant” lagde Danmark ned, og Mads Langers tourné blev udsolgt i løbet af få dage. Mads Langers sange "The River Has Run Wild" og "Beauty of the Dark" er blevet brugt i TV-serien ”Vampire Diaries” og ”Fact-fiction” er blevet brugt i TV-serien ”Castle”.

Mads Langer har i flere år været kædet sammen med modellen Ingebeth Drost, og parret har boet sammen i deres fælles lejlighed i København. Dog kunne SE og HØR afsløre i februar 2015, at Mads Langer havde skiftet sin forhenværende model ud med en ny og yngre. Denne gang succesmodellen Nadja Bender, som er syv år yngre end Mads selv.

2005: Udkommer med første single

Mads Langer Clausen
Langer
14. januar 1984
38 år
Ingebeth Drost (model)
Julie Lillelund
Sanger, ”Toppen af poppen”

Find din favorit kendis her:

Close