Kendte 18. oktober 2021

Mads Langer afslører diagnose: Jeg har ADHD

Hitmageren beskriver tilstanden som en ild, der brænder indeni
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den 37-årige spillemand har for nylig fået stillet diagnosen ADHD.

Det fortæller Mads Langer til Zetland. Samtidig forklarer han, hvordan det hele pludselig giver mening, efter han har fået stillet diagnosen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

Den manglende diagnose og forståelse af den har sat sig på 37-årige Mads Langers selvværd. (Foto: Claus Poulsen)

For hele sit liv har Mads spekuleret over, hvorfor han var i stand til med stor dedikation at fokusere nogle gange, mens han på dårlige dage intet kunne overskue.

kibonitten ønsker med sin åbenhed at fortælle, at det ikke kun er en udfordring at have ADHD, men på nogle områder også er en gave.

– Før jeg fandt ud af, at jeg havde ADHD, plejede jeg at sige, at jeg har en ild i mig, som jeg ikke kan forklare.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

Først i en sen alder har “Hanging with you”-sangeren fået diagnosen. (Foto: Claus Poulsen)

Jeg kan være ekstremt fokuseret; sådan en indædt dedikation, når det, jeg gør, er noget, min hjerne tænder på. Jeg tror, at det er min ADHD, der har fået mig til at blive ved med at øve mig, hvor andre ville have spillet PlayStation, lyder det fra ham.

Superkræfter

– At droppe halballet lørdag aften for at sidde og skrive på en sang. Dét mangler i det billede, vi har af ADHD. At det nærmest kan give én superkræfter. Og det er helt klart også den ild, der rejser mig op igen, når jeg ligger ned, siger han i interviewet og fortsætter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

Både Mads og hans hustru, Julie Lillelund Langer, 26, har åbent fortalt, at de kæmper med angst. Her er de med deres lille datter Hannah. (Foto: Mikael Rieck)

– Hele mit liv har jeg følt, at jeg har skullet gøre mig helt sindssygt umage for at passe ind i alle de skide rammer og kasser, som samfundet stiller op.

Og det her arbejde handler mest af alt om at lære at ikke gøre mig umage. Og at lære at slappe af med mig selv. I verden. Fordi jeg kan mærke, at når jeg gør det, så lever jeg mere end nogensinde. Og det er det, der sker, når jeg står på en scene.

Sponsoreret indhold