Lotte Heise

Foto: All Over Press

Hurtigsnakkeren, turbosludrechatollet, holdnings-maskinen – Lotte Heise er et kært barn med mange navne...

Fulde navn: Lotte Heise

Fødselsdato: 12. juni 1959

Familie: Børn: Tvillingerne Joachim og Christian (f. 1997), bror: Ulrik, mor: Inge

Scoringer: Martin Broesbøl, Phillip D. D. Møller, Kim Haugaard, Karsten Ree

Partner: Thor Baunsgaard

Kendt fra: TV, Foredrag, Komik, Modelarbejde

Hurtigsnakkeren, turbosludrechatollet, holdnings-maskinen – Lotte Heise er et kært barn med mange navne, og kan både skrive skuespiller, foredragsholder, forfatter og fotomodel på hendes imponerende CV.

Det vil måske overraske de fleste, hvis de vidste hvor stille et barn Lotte Heise var. Forældrenes skilsmisse og mangel på penge hos sin enlige mor, hvor Lotte boede, betød, at den lille pige ikke gjorde meget væsen af sig.

- Især i de første klasser sagde jeg ikke så meget. Men jeg var aldrig bange for at sige, hvad jeg mente eller troede. Sådan er jeg jo opdraget … Så på den måde er det ikke så mærkeligt, at jeg laver det, jeg laver i dag, sagde Lotte Heise til Søndagsavisen.

Heise, oftest med håret strammet op i den karakteristiske hestehale, begyndte at turnere med en teatergruppe lige efter, at hun færdig med gymnasiet.

Herefter blev hun model i en række år, hvor hun blandt andet rejste til Paris, og cementerede med forskellige jobs for både Ekstra Bladet (moderedaktør) og B.T. (fast klummeskribent) senere sit navn op gennem 90’erne som en rapkæftet samfundsdebattør med ben i næsen.

Privat bor hun for sig selv i Aarhus, men har været gift to gange. Første gang var med Claus Munk i 1988, men det ægteskab var aldeles kortvarigt og allerede i 1990 var hun kærester med Martin Broesbøl.

Lotte var langtidskærester med Martin inden de blev gift i 1996, hvor den yndige vielse fandt sted i Venedig, som i øvrigt var meget privat.

Året efter fødte Lotte Heise tvillingerne Joachim og Christian, men ægteskabet holdt ikke og Lotte blev skilt fra Martin i 2001.

Herefter fandt hun sammen med den 13 år yngre stand up komiker Phillip D.D. Møller, som hun var sammen med indtil 2011. Året efter blev hun taget i at kysse på Kim Haugaard, men det var ikke et kysseri, der varede ved.

I 2011 fik Lotte Heises mor en blodprop i hjernen, som gjorde det vanskeligt for hende at udtrykke sig. Men Lotte ville ikke have, at hendes mor havnede på et plejehjem - og derfor valgte entertaineren og speed-talkeren at flytte sammen med sin mor, så denne kunne få et værdigt liv.

Til Metroxpress fastslog Lotte, at alle bør have et værdigt liv - uanset alder:

- Det er rimeligt, at folk, der har ydet en stor indsats for samfundet, får et værdigt liv, sagde Lotte tilføjede:

- Hvorfor skal man spise lortemad på et plejehjem, hvor der lugter af pis og kun bliver gjort rent 20 minutter hver anden uge, bare fordi man er nået en vis alder?

Både Lotte Heise og hendes sønner havde stor glæde af at have moren boende, og de sørgede alle for at lave ting sammen.

- Hvis vi skal til en koncert, så kan det godt være, hun har tisset lidt igennem, når vi kommer hjem, men så vasker vi jo bare tøjet. Men der er enormt mange mennesker, der er super sekrethæmmede og synes det er meget pinligt at forholde sig til. Det er meget tabu-agtigt, hvor jeg har det sådan, at en lort er jo bare en lort, forklarede Lotte Heise, der havde sin mor boende i tre et halvt år – og endda har lavet et show om oplevelsen.

Stor opsigt vakte det i 2013, da Lotte fandt sammen med rigmanden Karsten Ree, der blev milliardær på at sælge den Blå Avis.

Lotte Heise havde kendt Karsten Ree, siden han stiftede dyreparken i Ebeltoft i midten af nullerne. Dengang kom hun til at sidde i fondens bestyrelse, og deres venskab udviklede sig langsomt til at være mere kærligt.

Men parret nåede kun at være kærester i et par måneder, før Lotte blev skiftet ud med den mindst lige så blonde Oddset-Janni.

- Som jeg sagde til hende (Lotte Heise, red), så var hun for voldsom i det, hun gør. Men hun er sød og hjertelig, sagde Karsten Ree til Ekstra Bladet.

Lotte selv var dog ikke helt enig i den udlægning.

- Han blev lidt syg, og så syntes jeg, at det blev lidt for bøvlet. Han blev lidt utilfreds, og så syntes jeg, det blev lidt besværligt. Så tænke jeg, at vi havde, som man siger, en rigtig festlig sommer sammen, sagde Lotte Heise til bt.dk

Hun understregede, at de to skiltes som gode venner, og som kommentar til Karsten Rees forklaring om, at hun er for voldsom, sagde Lotte:

- Jeg er jo meget livlig, og han er nok ikke så livlig. Heise forklarede endvidere til bt.dk, at hun har det med at blive hurtigt forelsket, men lige så hurtigt mister interessen igen.

- Nogle gange er der bare nogle mennesker, man synes er helt vildt spændende, og på et tidspunkt holder de så bare op med at være spændende, sagde Heise om det kortvarige forhold.

Lotte har i mange år lidt af slidgigt i lænden, der har spredt sig til fødderne, og det kan åbenbart nu ses.

- Jeg har verdens grimmeste fødder. Jeg har nogle skideflotte, lange ben, som jeg virkelig gerne ville afslutte med en flot sko. Men det kan jeg godt glemme. Og jeg bruger altså størrelse 41, så det er ikke en lille grim fod. Det er en STOR grim fod, fortalte hun Fyens Stiftstidende.

I dag driver hun virksomheden Lotte Heise Management, mens hun stadig er en efterspurgt foredragsholder og gæst i diverse tv-programmer.

Lotte er samtidig stor fan af opera, og er faktisk også vært for P2-progammet ”Bravo”, som netop handler om opera.

Hvad angår en kæreste, så er hun senest set sammen med den tekniske konsulent Thor Baunsgaard.

Tidslinje:

 • 2015: Ny kæreste – Thor Baunsgaard
   
 • 2014: Medvirker i ”Dit hjem i vores hænder” på Kanal 5
   
 • 2013: Bryder med Karsten Ree
   
 • 2013: Kæreste med Karsten Ree
   
 • 2012: Kysser på Kim Haugaard
   
 • 2011: Bryder med Philip D.D. Møller
   
 • 2001: Ny kæreste – Philip D.D. Møller
   
 • 2001: Skilt fra Martin Broesbøl
   
 • 1997: Føder tvillingerne, Christian og Joachim
   
 • 1996: Gift med Martin Broesbøl
   
 • 1990: Kæreste med Martin Broesbøl
   
 • 1988: Gift med Claus Munk Hansen
   
 • 1986: Model i Paris

Find din favorit kendis her:

Close