Nyheder 20. juni 2016

Lotte Heise hylder sosu’er: - De burde få en medalje

Lotte Heise mener, at sosu’er både mangler anerkendelse og mere i løn. Til Folkemødet, der blev afholdt på Bornholm i weekenden, fortalte hun om sine oplevelser med sosu-branchen, efter at hendes mor fik brug for hjælp fra hjemmeplejen
Foto: All Over

Lotte Heise er kendt som én, der gerne kæfter op og giver sin ærlige mening. I weekenden var det så de besøgende til Folkemødet på Bornholm, der fik lov til at høre den rapkæftede debattør og skuespiller.

Her gav Lotte Heise ifølge Avisen.dk sit syn på hjemmeplejen – en verden hun har fået et indgående kendskab til, efter at hendes egen mor blev ramt af en blodprop og fik brug for hjælp fra hjemmeplejen.  

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selv om Lotte Heise har været utilfreds med en del ting i forbindelse med sin mors sygdomsforkøb, har hun stor respekt for hovedparten af de sosu’er, der hjalp hendes mor.

- Jeg har mødt langt flest søde sosu’er. De er dygtige, og de gør deres arbejde godt, og de er omhyggelige, forklarede Lotte Heise, der dog var chokeret over, at de havde så travlt, at hendes mor nogle gange måtte vente med både båd og komme ud af sengen.

Og så var Lotte Heise også chokeret over, at sosu’erne ikke får mere i løn, når deres opgave har så stor betydning for både den ældre og dens pårørende.

- Det kunne vi snakke med politikerne om. Hvordan det kan være at et arbejde, der er så vigtigt, har så lav en løn? Det er fandeme for ringe. De skulle have en fortjenstmedalje, inden de blev 50, for der er de alligevel slidt ned, men det får de sgu ikke. Det får en eller anden åndssvag kaptajn med en polet på armen oppe hos dronningen, sagde Lotte Heise ifølge Avisen.dk under Folkemødet.

Sponsoreret indhold