Julie Berthelsen

Foto: All Over Press

Grønlandsk gudinde med en bjergtagende stemme. Sådan bliver Julie Berthelsen ofte beskrevet i medierne. Julie Berthelsen har ramt danskernes hjerter med en musikalsk harpun, og den grønlandske skønhed er gået fra Popstar til popikon.  

Grønlandsk gudinde med en bjergtagende stemme. Sådan bliver Julie Berthelsen ofte beskrevet i medierne. Julie Berthelsen har ramt danskernes hjerter med en musikalsk harpun, og den grønlandske skønhed er gået fra Popstar til popikon.  

Julie Berthelsen er født i Aarhus, og hun er datter af en grønlandsk mor og en dansk far. Efter forældrene gik hver til sit flyttede Julie og hendes mor til Grønland. Her sang skønheden i kor og var efterfølgende med til at danne det grønlandske band Nuna. Som 19-årig flyttede Julie Berthelsen til fødebyen Aarhus, hvor hun lagde musikken på hylden for at læse medicin. Men i 2002 opstod der pludseligt en stjernebestøvet mulighed for den 23-årige sanger: Talent-programmet ”Popstars” havde sang-audition og den dansk-grønlandske sanger valgte at følge sit musikalske hjerte.

- Jeg kæmpede med mig selv indtil dagen før. Min lyst til at prøve sangdrømmen af blev dæmpet af fornuften. Da jeg endelig stod i køen, havde jeg det ikke særlig fedt. Jeg var omgivet af en masse mennesker, der ikke gad holde kæft. Der blev sunget og spillet, og halvdelen lød... ikke særlig godt. Jeg var lige ved at gå igen. Måske tvivlede jeg på standarden i Popstars, fortalte sangeren til BT i 2002.

Julie Berthelsen blev hurtigt et velkendt navn i Danmark, men i finalen måtte den 23-årige sanger nøjes med en andenplads i ”Popstars”. Førstepladsen det år gik nemlig til Jon Nørgaard. Dog har Julie Berthelsen altid vidst, at en andenplads var for det bedste.

- Uanset hvordan man vender og drejer det, er der bygget en kasse på forhånd til vinderen. Det er naturligt i en Popstars-konkurrence. Simon Juncker og de andre dommere havde en idé om, at jeg ikke ville have det godt med at bo i den kasse. Min søster sagde meget rigtigt ved finalen: at hvis jeg var blevet puttet ned i den kasse, havde jeg nok slået og sparket den dag i dag, forklarede Julie Berthelsen til BT.

I 2003 udkom Julie Berthelsen med sit eget debutalbum ”Home”. Albummet var en kæmpe succes og solgte 30.000 albums og førte til to gange platin. I dag har Julie udgivet fem albums, senest i 2010. Men efter det femte satte Julie musikken lidt på pause. Kærligheden havde fanget den grønlandske piges hjerte.

2008 blev kærlighedens år for den unge sangerinde. Den daværende 29-årige Julie fik den 23-årige Minik Dahl-Høegh på krogen. Ud over at de begge kommer fra Grønland, deler de begge en interesse for håndbold. Minik spiller til daglig for GOG Svendborg og mødte Julie igennem hendes ekskæreste og hans gode ven, Hans Peter Kyed Motzfeldt.

Julie Berthelsen annoncerede under en koncert i forbindelse med Copenhagen Pride i 2011, at hun var gravid, og den 29. januar 2012 kom parrets lille isbjørn til verden. Drengen blev døbt Casper Nanoq, hvor at Nanoq betyder isbjørn på grønlandsk. I april 2015 kunne Julie Berthelsen fortælle på Facebook, at hun venter sig endnu et barn.

Julie Berthelsen har, udover at være en flyvende sangsvale, også haft en del bijobs. Vært ved Melodi Grand Prix, vært til de årlige Julehilsen til Grønland, skuespiller i den første grønlandsk producerede film og senest udgivet bogen ”SUND balance”, hvor hun fortæller om hendes vægttab efter fødslen og hendes sundere levestil. Derudover har hun ved flere begivenheder udtalt, at hun en dag gerne vil ind på den politiske scene. 

 

Tidslinje:

08-10-2016: Så meget har Julie Berthelsen tabt sig

28-09-2016: Se Julie Berthelsen øve til "Vild med dans"

05-09-2016: Julie Berthelsen: Jeg har kun danset til ungdomsdisko

29-08-2016: Om lidt begynder "Vild med dans"- se traileren her

28-07-2016: Julie Berthelsen gruer for "Vild med dans"-debut

29-06-2016: Julie Berthelsen dropper vægthysteriet

Julie Ivalo Broberg Berthelsen
Nunuu (kælenavn)
7. juni 1979
42 år
Casper Nanoq (søn – 29. januar 2012), Sia (datter - 18. oktober 2015)
Hans Peter Motzfeldt Kyed
Minik Dahl Høegh
Sanger, forfatter og deltager i ”Popstars”, ”Allstars”, "Melodi Grand Prix", ”Masterchef” og ”Tattoosalonen”, "Vild med dans 2016".

Find din favorit kendis her:

Close