Henrik Qvortrup

Foto: All Over Press

Læsere, elskere og hadere af SE og HØR vil nok først og fremmest huske Henrik Qvortrup som bladets skaldede hævner fra 2003 til 2007 ...

Fulde navn: Henrik Qvortrup

Alias: Q

Fødselsdato: 13. oktober 1963

Familie: Børn med eks.kone: Bjørn (f. 1991), Kerstin (f. 1993),  Børn med nuværende kone: Agnete (f. 24/3 2004),  Carmen (f. 8/1 2007) og  Nils-Viktor (f. februar 2011)

Scoringer: (eks-kone)

Partner: Marie Sloma Qvortrup (gift)

Kendt fra: Journalistik, chefredaktør på SE og HØR, Politisk kommentator ,  spindoktor, reality-TV ”Jeg er en celebrity - få mig væk herfra”

For nyligt sprang han ud som realitydeltager i programmet ”Jeg er en celebrity - få mig væk herfra”, men læsere, elskere og hadere af SE og HØR vil nok først og fremmest huske Henrik Qvortrup som bladets skaldede hævner, der som chefredaktør med sin nye, hårdere tabloidstil bragte sladderpressen på kant med kendisverdenen i et omfang, man ikke tidligere havde set i Danmark.

Bladets medarbejdere kendte ham i høj grad også som en blød mand med hang til dansktop, melodigrandprix og lyserøde skjorter.

Chefredaktørposten fik han igennem en lang karriere i avisbranchen, der efter en årrække som politisk reporter på store aviser som Berlingske Tidende, Jyllands-Posten, B.T. og Ekstra Bladet, kulminerede med en tur på den anden side af de journalistiske skyttegrave på Christiansborg. Fra 1998 til 2000 blev han nemlig spindoktor for daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen - det var ham, der var gift med Anne Mette fra ”Vild Med Dans”.

Det spøjse – nogen vil sige logiske - spring fra politisk spin til kulørt journalistik kom via en meget kort ansættelse i BTs chefredaktion i 2001. Da stillingen ved roret af SE og HØR blev ledigt året efter, sprang han ud som fuldblods-sladderkonge.

Missionen var klar for Qvortrup: Stilen skulle lægges om, tonen skulle skærpes, og de kendte skulle ikke kunne slippe afsted med hvad som helst.

I de næsten syv år, han stod for lederen i bladet, resulterede denne nye hårdere linje i en hel del kampe mellem Qvortrup og de andre kendte. Ud over en stribe sagsanlæg mod bladet mundede det ud i adskillige farverige episoder:

Hans gamle ven Naser Khader, endte – efter en historie om noget sort arbejde - med at råbe ”SVIN” adskillige gange efter redaktøren på hans telefonsvarer, inden han opløste venskabet. Skuespilleren Mads Mikkelsen har truet ham med tæsk. Casper Christensen endte, flere år senere, med at smide vand i hovedet på ham under et live TV-show, og Amin Jensen udlovede en dusør på 10.000,- kr. til den, der ville kaste en lagkage i hovedet på ham.

Hans eget privatliv, med to koner (en ad gangen, ingen polygami-skandale her) og fem børn spredt over to årtier, værner han gerne om ved at trække sig tilbage til sin ødegård i Sverige.

- Det er et sted, hvor jeg tager op flere gange om året enten med min familie eller alene, og det er et sted, hvor jeg kan gemme mig væk og slukke mobilen. Jeg har dog fået installeret internet deroppe, så jeg er ikke helt uden for rækkevidde, men det er et sted, jeg kan tage til, når jeg har tid til en pause, sagde han om stedet, som han betegner som sit bedste køb nogensinde i et interview med Gul og Gratis.

Lidt sladder kommer der dog af og til frem om den abdicerede sladderkonge selv.

Han flyttede for eksempel fra sin seneste kone Maria, da de havde fået deres første barn men afviste alle rygter om skilsmisse. De to havde bare brug for lidt fred hver for sig, hed det sig. Og de flyttede da også sammen igen i 2012 efter at have fået deres tredje barn året før.

I 2009 forlod Qvortrup ugepressen for igen at beskæftige sig med politisk journalistik. Denne gang på TV 2, hvor han først tiltrådte som politisk redaktør, men senere nedjusterede sin indflydelse på skærmen for at blive kommentator.

I 2014 sluttede hans ansættelse på TV 2 dog brat. Omkring påske det år, begyndte det, nogle kaldte SE og HØR-sagen og andre kaldte NETS-skandalen nemlig at rulle. En sag, der kort fortalt handlede (og i skrivende stund stadig handler) om, at man på SE og HØR havde samarbejdet med en medarbejder på NETS om at overvåge en stribe kendte menneskers kreditkort. Bladet kunne på den måde meget nøjagtigt vide, hvor navngivne personer befandt sig på et givent tidspunkt, hvilket gjorde det let at lave afslørende artikler om dem.

Overvågningen var sket i perioden 2008-2011, og det juridiske ansvar lå derfor blandt andet hos de tre chefredaktører, bladet havde haft i denne periode. Vakse læsere vil kunne huske fra linjerne oven over, at dette blandt andet inkluderer Henrik Qvortrup, der mistænkes for at have været ham, der i første omgang godkendte brugen af NETS-kilden. Han blev derfor anholdt og afhørt i sagen, og på nuværende tidspunkt er han fortsat sigtet. Det var i den forbindelse Qvortrup og TV 2 blev enige om, at han ikke kunne fortsætte som politisk kommentator uden for meget støj.

Sagen venter i 2015 stadig på at blive afgjort.

Senere er Henrik vendt tilbage til skærmen med sine politiske interviews. For tiden værende dog på den noget mindre TV-station DK4.

 

Tidslinje:

 

Find din favorit kendis her:

Close