Nyheder8. april 2022

Blev Qvortrup fyret? Nu taler han ud

Det blev til mindre end et år på chefredaktørposten for Henrik Qvortrup hos Ekstra Bladet, efter han i mandags fyrede sig selv. Nu fortæller han selv om fyringen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-55740.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Fire dage efter sit exit fra Ekstra Bladet tager den nu tidligere ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet Henrik Qvortrup bladet fra munden.

Det sker i et længere opslag på Facebook, hvor han ikke lægger skjul på, at der reelt er tale om en fyring.

Havde han ikke fyret sig selv, var han nemlig blevet fyret af mediekoncernen:

"...formelt frasiger jeg mig frivilligt chefredaktørposten. Formelt. Jeg må dog være ærlig og tilføje, at det nok en af den slags beslutninger, som andre formodentlig havde taget for mig få nanosekunder efter, at jeg ikke selv var nået frem til den."

Henrik Qvortrup tiltrådte stillingen som chefredaktør den 1. juli 2021, efter Poul Madsen sagde op.

Og selvom det kun blev til mindre end et år i chefstolen, har Ekstra Bladet klaret sig ganske fint under Henrik Qvortrups ledelse.

I hvert fald hvis man skal tro fredagens opslag, hvor han uimodsagt roser sig selv for indsatsen. Indtil videre har han nemlig nægtet at tale med pressen:

"På alle parametre står Ekstra Bladet stærkere end for et år siden: Skarpere profil. En printavis, der er lysår bedre end den halvkummerlige tryksag, man tidligere var frisk nok til at tage 27 kroner for. Og efter års stagnation er Ekstra Bladets betalingsunivers, EB+, nu i klar fremgang."

"Og ikke at forglemme: En trafik på nettet, der de seneste måneder har slået den ene imponerende rekord efter den anden – og dét i en sådan grad, at hovedkonkurrenten i Pilestræde (B.T., red.) har fået grå hår i hovedet," skriver han på Facebook.

Topchef: Bare en justering

Om fyringen lyder det fra den administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Stig Ørskov.

"Vi anerkender, at Henrik brænder mere for journalistikken end det ledelsesmæssige. Og derfor er vi også enige i behovet for en ledelsesmæssig justering."

Et "hard EB-exit" bliver det ikke til for den nu forhenværende chefredaktør. Han bliver nemlig hos Ekstra Bladet, hvor han skal være vært for podcasten ""Q&CO" og bidrage med politiske analyser til avisen.

Det bliver den tidligere "Genstart"-vært Knud Brix, der har fungeret som chefredaktør på Ekstra Bladet, der overtager Henrik Qvortrups stilling.

Sponsoreret indhold