Streaming23. maj 2023

”Badehotellets” unge kvinder er blevet voksne: 10 år efter første møde

Da successerien begyndte, var de nyuddannede. Nu er de nogle af Danmarks største stjerner. Og optagelserne til sidste sæson er i fuld gang
Ulla Vejby
– Det er ret vemodigt, fordi det er 10 år på en særlig arbejdsplads. Det har betydet meget for mig. Det var det første sted, jeg lavede film og tv, fortæller Ulla Vejby til SE og HØR.
 Foto: Thomas Laursen

LÆS OGSÅ: Gyldne gensyn og nye gæster: Finalesæsonen af "Badehotellet" er i gang

Blækket på eksamenspapiret fra Skuespillerskolen var knap tørt, da Ulla Vejby, 38, fik rollen som den godmodige Edith i ”Badehotellet”.

Derfor er det også med en blanding af taknemmelighed og vemod, at hun netop er tjekket ind på 10. og sidste sæson af serien.

– Det er ret vemodigt, fordi det er 10 år på en særlig arbejdsplads. Det har betydet meget for mig. Det var det første sted, jeg lavede film og tv, fortæller Ulla Vejby til SE og HØR.

Det er ikke kun hendes karriere, der er blevet skudt godt i gang over det årti, der er gået.

Ulla Vejby
Siden 38-årige Ulla Vejby debuterede i ”Badehotellet”, er hun blevet mor til to døtre, som i dag er fem og otte år. Dem har hun sammen med sin mand Michael Lysgaard – familien bor i Kokkedal.
 Foto: Søren Jul Lamberth

Ammede på hotellet

Det samme er hendes private lykke.

– Jeg har også fået begge mine børn i løbet af de år. Jeg har haft begge mine barsler under ”Badehotellet”.

–Jeg har haft gravid mave, mens vi optog, og jeg har ammet mine børn derude (i studierne, red.), mindes Ulla.

Hun er taknemmelig for tiden, men ved også, at alt godt har en ende. Så lige nu suger hun de sidste minder til sig.

– Vi er godt i gang med optagelserne – og det er skønt at mødes med alle kollegerne efter et års pause.

– Det er spændende at dykke ned i, hvordan vi skal runde serien af, og jeg synes forfatterne har fundet på nogle gode historier, smiler Vejby.

Voksede med opgaven

De fleste kendte Amalie Dollerup, 37, for hendes barneroller i ”Kun en pige” og ”Strisser på Samsø”, men i ”Badehotellet” fik danskerne hende at se som et voksent talent.

Her har hun som Amanda også ændret sig fra at være teenager på ferie med sine forældre til den ansvarlige mor og hotelejer.

– Jeg er gået fra at være en 19-årig sprælsk teenager til at være en meget ansvarsfuld, empatisk og sympatisk kvinde, som nu styrer hotellet.

– Hele den bue har været fantastisk, og jeg har været heldig hele tiden at få nye udfordringer i samme serie.

Amalie Dollerup
I dag er Amalie Dollerup 37 år, mor til en dreng på snart fire – og har villa i Virum med sin mand, skuespiller Andreas Jebro, som i ”Badehotellets” sæson 8 og 9 havde rollen som arkæolog Villumsen.
 Foto: Thomas Laursen

– Og det anede jeg jo ikke, da vi i sin tid gik i gang, fortæller Dollerup i Femina.

Ris og ros

Serien tiltrækker gerne halvanden million danskere, når nye afsnit ruller over skærmen, mens anmelderne elsker at hade den populære serie.

– Vi ville lave lystspil med let drama, men jeg tror, at folk – og især anmeldere – lige skulle vænne sig til, at vi spillede med så stort et udtryk, siger hun til ugebladet.

Kærkommen casting

I samtlige 10 sæsoner har seerne nydt Merete Mærkedahl.

Og den 41-årige skuespiller er utrolig taknemmelig over, at hun som nyuddannet skuespiller fik tilbudt rollen som Otilia.

– Efter Amalie (Dollerup, red.) havde fået sin rolle, blev hun ved med at presse på, for at produktionen skulle caste mig – selv om de tøvede, fordi de ikke kendte mig, afslører Merete i ugebladet Søndag.

Merete Mærkedahl
Merete Mærkedahl, 41, bor i dag i Lejre på Sjælland med sin kæreste Anna Windfeld og deres to børn på fem og otte år. I 2020 vandt den før så ukendte seriedarling ”Vild med dans” med Thomas Evers Poulsen.
 Foto: Thomas Laursen

Teaterveninder

De to arbejdede dengang sammen på Aalborg Teater, og Amalies overtalelsesevner bar frugt.

Merete kom til casting og fik rollen.

- Jeg føler mig meget heldig over at være med i så stor en succes over så lang tid. Det boostede min karriere – og serien er helt sikkert medvirkende til de mange fine tilbud, jeg har fået de seneste 10 år, erkender den følsomme skuespiller.

- Det bliver virkelig underligt, når vi skyder sidste scene. Jeg er en af de typer, der godt kunne finde på at få lidt våde øjne.

- Et helt årti har vi været i gang, jeg har stiftet familie undervejs, fået to børn, hus, hund, have og bil, fortæller Merete, som samtidig kan afsløre, at temaet for den nye sæson er ”Når de døde vågner” ...

Sponsoreret indhold