Kendte 14. februar 2022

"Badehotellet" er danskernes favoritserie: - Den samler Danmark

TV 2-serien "Badehotellet" tog for sjette år sejren som den mest sete tv-serie i Danmark, og det er noget, der i den grad begejstrer folkene bag serien
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

At "Badehotellet" er en succes, skal der vist ikke herske nogen som helst tvivl om.

Danskerne strømmer til tv'et, når der sendes fra den skønne og farverige strandhotelsoase, og faktisk er det så gigantisk et hit, at serien kan bryste sig med at have den højeste vurdering nogensinde for en dansk fiktionsserie.

I 2021 nåede "Badehotellet" ifølge Nielsen op på intet mindre end 1.669.000 millioner seere i gennemsnitsseertal. Det er næsten dobbelt så meget som sidste års næstmest sete serie, TV 2-serien "Hvide Sande", der trak 806.000 seere i gennemsnit.

Folkene bag "Badehotellet" har derfor god grund til at juble, og det gør de da også.

- Det er jo helt vildt altså. Det føles rigtig godt. Det har jo været en sindssygt lang rejse for os, siger Michael Bille Frandsen, der er producent på "Badehotellet", til SE og HØR.

Serien samler Danmark

Med ni sæsoner under bæltet og massevis af historier fortalt, er der blevet opbygget en solid fanskare af hotelserien, og Michael Bille Frandsen tør godt gætte på, hvad det er, der gør serien så attraktivt for danskerne.

- Det er sindssygt velproduceret. Det er virkelig godt fortalt, og skuespillerne leverer i den grad varen. Det er godt håndværk, og så fortæller vi nogle historier, der åbenbart appellerer til at bredt publikum.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: TV 2

"Badehotellet" sæson ni har netop fået premiere på TV 2 og TV 2 Play. (Foto: TV 2)

- Og så må jeg bare sige, at det er altså en tredjedel af Danmarks befolkning, der sidder og ser det her. Så det er altså ikke kun de gamle kvinder oppe i Nordjylland, der følger med, siger han og konkluderer:

- Det samler Danmark.

Serien er blevet bedre

Fans har "Badehotellet" har allerede fået en bid af den seneste sæson, der havde premiere på TV 2 i sidste uge. Her fik vi endnu en gang hilst på karakterer som Amanda (Amalie Dollerup), Eward Weyse (Jens Jacob Tychsen), Grosserer Georg Madsen (Lars Ranthe) og Helene (Cecilie Stenspil).

I niende sæson af "Badehotellet" er Danmark atter et frit land, og vi møder karaktererne efter krigen. Men selvom krigen er forbi, så vil det vise sig, at den har sat sine præg.

- Vi skal jo finde ud af, hvordan vores karakterer har håndteret, at Danmark har været i krig, og hvad det har haft af implikationer på deres liv, siger Michael Bille Frandsen og understreger, at han personligt mener, at serien er blevet bedre og bedre gennem årene.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: TV 2

Amalie Dollerup spiller Amanda Bergren i "Badehotellet", der havde premiere på den første sæson tilbage i 2013. (Foto: TV 2)

- Vi har haft mulighed for at udvikle det undervejs og blive bedre og bedre. Det er en kæmpe fornøjelse.

- Jeg synes, at vi er blevet ret gode til at udvide verdenen omkring badehotellet. Vi er villige til at udfordre os selv på en anden måde, end vi var i starten.

- Det har været en meget, meget lang rejse, som har været lykkelig. Det har været et super projekt at arbejde med.

Den nye sæson af "Badehotellet" består af i alt fem afsnit og sendes hver mandag på TV 2. Alle sæsoner af "Badehotellet" kan desuden streames på TV 2 Play.

Sponsoreret indhold