Kendte7. marts 2022

Anmeldelse af "Badehotellet": Danmarks kedeligste serie slutter på bunden

Vi kom i mål med årets sæson af "Badehotellet", men seriøst.. Og hvad så?
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter fem uger er vi langt om længe nået til vejs ende for den niende sæson af "Badehotellet", og meget kan man dælme ikke påstå, at der er sket på de fem uger.

Den stakkels Amanda Berggren har ventet og ventet og talt så umådeligt meget i telefon for at finde ham, hun er sikker på, hun elsker.

Vi når da også lige over mållinjen med den kærlighedshistorie, og bevares, der skal naturligvis også være materiale til den kommende (og sidste!) sæson af "Badehotellet", men Gud bevare Danmark, hvor har man spildt Amalie Dollerup i denne sæson.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/57090c41-89e7-4fa0-a1a2-bf4f67853899.jpg
 Foto: TV 2

Amalie Dollerup har givet hotellet et Bolig Magasinet-lignende makeover, og så har hun ellers talt i telefon i denne sæson. Spild! (Foto: TV 2)

Nogen Meryl Streep er hun just ikke, men hun er skøn - og fortjener et bedre materiale at arbejde med, end hun er blevet tildelt i denne sæson.

Hr. Weyse er stjernen

Sæsonen lagde desuden ud med den tilsyneladende stærke historie om Edward Weyse og hans særlige møde med den vidunderlige svenske Sarah (spillet af Ella Hammarsten Liedberg), der med sin sødhed og charme fik skovlen under den kongelige skuespiller.

Jens Jacob Tychsen har tydeligvis haft masser af sjov med at spille rollen som hr. Weyse i år. Han har i hvert faldt skruet gevaldigt op for et karikeret spil, hvis man sammenligner med seriens første sæsoner - og det passer faktisk den idiotiske karakter noget så vidunderligt.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/badehotellet_5.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Jens Jacob Tychsen, 46, har i den grad vundet seernes hjerter som “Badehotellets” charmerende og egocentriske Edward Weyse, og det forstår man virkelig godt. Han er utvivlsomt seriens helt store stjerne. (Foto: TV 2)

Hr. Weyse - og dermed Jens Jacob Tychsen - har i den grad båret denne sæson. Han formår som den eneste karakter at trække undertegnede rundt i en følelsesmæssig manege, hvor vi kommer omkring smil, latter og en smule indlevelsesevne for den minimale mængde af spænding, som "Badehotellet" formår at skrue sammen til sine seere.

Hr. Weyse har noget på spil, og det bliver sat på spidsen i hans relation til Sarah. Er det perfekt eksekveret? Næh. Men det er sådan set ligemeget, for når man sammenligner med seriens andre subplots og karakterer, så stråler historien om Weyse og Sarah.

Og hvad så?

For hvad har vi egentlig fået ud af alt det andet, seriens bagmænd har proppet ind i de (virkelig mange) minutter, de hver uge er blevet tildelt af TV 2?

Grosserer Georg Madsen har i år holdt sit livs ferie og røget flere cigarer end nogensinde, siddet i kurvstole og været på stranden. Og hvad så?

Grev Ditmar kom hjem fra koncentrationslejr, og hans mor forstod til sidst, at hendes nye mand var den skurk, der stod bag hele det forfærdelige scenarie. Og hvad så?

Hr. Weyses udtalelse har vakt opsigt og potentielt sikret, at Sarahs bedsteforældre får deres formue igen. Og Sarah synes så alligevel om hr. Weyse. Men og hvad så?

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/c2796106-6eb6-433b-bcba-42f8065d6bc7.jpg
 Foto: TV 2

Ja, Birthe Neuman. Sådan har jeg det også. (Foto: TV 2)

Og skal vi ikke bare springe Claus og Bertha helt over? Sådan virkelig. At de i teorien har bidraget meget til historien under krigen, har helt tydeligt ikke nogen egentlig værdi for, at deres historier gør noget som helst vigtigt for sæsonen. Det eneste, jeg har fået ud af det subplot er, at jeg virkelig har skullet arbejde med frustrationen over, hvor mærkeligt det er at caste et flirtende par, der lige så godt kunne være søskende i virkeligheden.

Hvor går det galt?

Egentlig er der jo så meget godt materiale at arbejde med, og det er mig en gåde, hvor i processen det egentlig går galt. Er det replikkerne, er det skuespillerne, er det fortællestilen, er det måden, det er klippet sammen på?

Jeg ved det ikke, men det er vanvittigt frustrerende, og måske også en af årsagerne til, at jeg med stor fornøjelse faktisk har slugt hele serien på disse fem uger, der er gået.

Sæsonens slutscene er et klasseeksempel på, at "Badehotellet" lige nøjagtigt formår at levere følelser nok til, at man oplever at have gloet på andet end flotte farvelader. Og så slutter vi Gud hjælpe mig et sted, hvor man rent faktisk - måske for første gang i seriens historie - ønskede, at lortet fortsatte.

Men ja, det gør det jo så også. I næste sæson. Så vi venter pænt og håber på, at der i tiende og sidste sæson bliver gjort mere plads til Dollerup, Liedberg og ikke mindst Anton Rubtsov.

- Skål, og tak for i år. Utroligt, at det lykkedes, lyder det fra Amanda, og der må jeg erklære mig enig. Det er virkelig utroligt, at det her lykkes.

Som Klavs Bundgaard jo siger: Det skal ikke føre nogen vegne.

Jeg stemmer på spinoff til hr. Weyse!

Bedømmelse: 2/6

Niende sæson af "Badehotellet" kan ses på TV 2 Play.

Sponsoreret indhold