Sport11. maj 2023

Nicklas Bendtner skyldig: Mister sin milliondyre Porsche

Den tidligere landsholdsbomber Nicklas Bendtner er netop blevet dømt ved Østre Landsret
Festen er forbi – i hvert fald hvis den skal ske i hans Porsche. For den ejer Bendtner ikke længere.
Festen er forbi – i hvert fald hvis den skal ske i hans Porsche. For den ejer Bendtner ikke længere.
 Foto: Birger Storm

LÆS OGSÅ: Nicklas Bendtner kæmper for sin Porsche til 2,4 millioner kroner: Står og samler støv

Den gik ikke.

Selv om den tidligere fodboldspiller Nicklas Bendtner, 35, kæmpede med næb og kløer for at beholde sin Porsche Taycan til 2,4 millioner kroner.

Det står fuldstændig fast, efter Østre Landsret torsdag formiddag valgte at stadfæste den dom, som han blev idømt ved Københavns byret tilbage i 2021.

Det oplyser Østre Landsret til SE og HØR.

Dermed talte Bendtners forsvarsadvokat, Anja Velbæk Mouridsen, for døve ører for en uge siden, da hun argumenterede for, at den tidligere angriber skulle beholde sin luksusbil.

- Det er ude for proportioner at konfiskere en bil til 2,4 millioner kroner, når man tænker på forbrydelsens karakter, forklarede forsvareren for Østre Landsret 4. maj.

Landsdommerne er dog kommet frem til et helt andet resultat, og Nicklas Bendtner skal udover sin Porsche Taycan også betale en bøde på 40.000 kroner for at have kørt uden kørekort fem gange og to hastighedsovertrædelser.

Nicklas Bendtner har endeligt fået konfiskeret sin Porsche Taycan Turbo S - snart kan en eventuelt heldig dansker købe den fallerede fodboldstjernes nu tidligere bil.
Nicklas Bendtner har endeligt fået konfiskeret sin Porsche Taycan Turbo S - snart kan en eventuelt heldig dansker købe den fallerede fodboldstjernes nu tidligere bil.
 Foto: Daniel Roland/AFP/Ritzau Scanpix

Bendtner mente dog selv, at han var berettiget til at køre bil i Danmark, da han var i besiddelse af et engelsk kørekort.

Problemet er bare, at han fik frataget sit danske kørekort i marts 2013, hvor han samtidig blev idømt Danmarkshistoriens største bøde på 842.000 kroner for spritkørsel.

Han forklarede for Københavns Byret i 2021, at hans tidligere advokat havde rådgivet ham om, at han godt måtte køre bil på sit engelske kørekort på trods af frakendelsen i Danmark.

Men 9. juni 2020 blev Bendtner stoppet af politiet og sigtet for at køre uden kørekort - hvilket tilsyneladende ikke gav anledning til omtanke for den tidligere bomber.

Frem til februar 2021 blev han nemlig stoppet og sigtet for kørsel uden førerretten hele fem gange - og konfiskeret sin luksus elbil, der angiveligt har 625 hestekræfter under motorhjelmen.

Den fallerede fodboldstjerne har igennem tiden haft særdeles svært ved at overholde færdselsloven - hvorfor han flere gange har været i vælten og ikke mindst retten på grund af sine handlinger bag rattet.

Det har nu også kostet ham sin Porsche Taycan til 2,4 millioner kroner - som han ifølge SE og HØR's oplysninger kun nåede at eje i omkring tre måneder, før staten slog til og beslaglagde bilen i februar 2021.

Sponsoreret indhold