Sport4. maj 2023(opd. 4. maj 2023)

Nicklas Bendter mødte op i Østre Landsret: - Har I ikke noget bedre at tage jer til?

Den tidligere landsholdsangriber var mødt op i Østre Landsret, hvor han håbede på at få lov til at beholde sin 2,4 millioner kroner dyre konfiskerede Porsche – der falder dog først dom i næste uge
Nicklas Bendtner troppede op i Østre Landsret, hvor han kæmpede for at få lov til at beholde sin 2,4 millioner kroner dyre Porsche Taycan. Der falder dom i sagen i næste uge.
Nicklas Bendtner troppede op i Østre Landsret, hvor han kæmpede for at få lov til at beholde sin 2,4 millioner kroner dyre Porsche Taycan. Der falder dom i sagen i næste uge.
 Foto: Birger Storm

Onsdag formiddag var Nicklas Bendtner, 35, mødt op i Østre Landsret, men han måtte spejde forgæves efter en afslutning i sagen.

I efteråret 2021 blev den tidligere fodboldspiller kendt skyldig i byretten i at have kørt uden kørekort og straffet med en bøde på 40.000 kroner og en konfiskering af en 2,4 millioner kroner dyr Porsche Taycan.

Til trods for fremmødet havde Nicklas Bendtner stort set intet at sige i Østre Landsret.

Efter retsmødets afslutning henvendte Nicklas Bendtner sig dog kort til de fremmødte journalister, og spurgte med et glimt i øjet om de ikke "havde noget bedre at tage sig til?".

Undervejs var det derfor forsvarer Anja Velbæk Mouridsen som førte ordet.

Det blev meget lovteknisk i retten, hvor der fortsat var uenighed om hvorvidt Bendtners engelske kørekort har været gyldigt i Danmark eller ej.

Den 15. marts 2013 fik han frakendt sit danske kørekort, men den 6. april 2013 fik han fornyet sit engelske kørekort.

Altså midt i frakendelsestiden hvilket specialanklager Rikke Jensen i retten argumenterede for betyder, at hans engelske kørekort ikke har været gyldigt, og han i stedet skulle generhverve et nyt.

Nicklas Bendtner har tidligere i byretten forklaret, at han havde spurgt sine advokater til råds omkring gyldigheden, og forsvareren mener også, at Bendtners sag skyldes manglende klarhed på området.

Anklagemyndighedens påstand i Østre Landsret var stadfæstelse af byrettens dom, imens forsvarer Anja Velbæk Mouridsen nedlagde påstand om frifindelse.

Skulle Bendtner alligevel blive dømt, mener Anja Velbæk Mouridsen ikke, at den milliondyre Porsche skal konfiskeres – det ville nemlig være ude af proportioner, da der ingen risiko er for gentagelse af lovovertrædelsen.

Den tidligere landsholdsbomber har den 21. juni 2022 nemlig bestået en køreprøve og generhvervet kørekortet.

Der falder dom i sagen den 11. maj.

Sponsoreret indhold