Kendte28. april 2023

Bendtner burde bare tage bussen: Her er alle hans trafikale selvmål

Den fallerede fodboldstjerne Nicklas Bendtner skal igen-igen for retten. SE og HØR optrevler her hans uheldige trafikhistorik
Nicklas Bendtner kalder det danske VM-exit for en fiasko. 
Nicklas Bendtner, 35, har en uheldig historik i trafikken.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I oktober 2021 blev Nicklas Bendtner i byretten idømt en bøde på 40.000 kroner for at køre vanvidskørsel og tilmed uden kørekort. Derfor beslaglagde staten hans Porsche Taycan.

Den skandaleombruste fodboldflab ankede dommen, og når han på torsdag i næste uge træder ind i Østre Landsret er målet at slippe for bøden og få sin luksusbil med hjem.

Det er dog langt fra den eneste gang, Nicklas Bendtner har scoret et gigantisk selvmål på landevejen.

Totalskadet Aston Martin

Hans uheldige bilhistorik tog sin begyndelse i september 2009, hvor højrefoden hvilede for tungt på speederen. Den daværende Arsenal-stjerne kørte af vejen med 160 km/t og totalskadede sin Aston Martin.

Fodboldspillerens far Thomas Bendtner udtalte til Daily Mirror, at Bendtner følte sig heldig over at være sluppet så billigt.

Han var da også allerede på banen i Champions League-kamp dagen efter. Senere viste det sig angiveligt, at han i soloulykken pådrog han den lyskeskade, som drillede ham i store dele af karrieren.

En rigtig øv-dag

I maj 2012 fik Bendtner en bøde på knap 5.000 pund for at køre uden kørekort i en Audi Q7, som hverken var forsikret eller havde indregistrerede nummerplader.

Og en ulykke kommer sjældent alene, så senere samme dag kom han for sent til Sunderlands spillerbus og blev derfor udelukket fra kampen.

Spritkørsel i København

I marts 2013 var den gal igen.

En hyggelig aften i byen startede på sushibar og endte på politistationen, da politiet tog Bendtner på fersk gerning kort før kl. 2 om natten, i færd med at køre mod færdselssretningen ved Gl. Strand.

Det viste sig også, at hans alkoholindtag lå over promillegrænsen, og betjentene tog ham derfor med på stationen.

- Han har tømmermænd nu - ikke så meget fysisk, men psykisk, sagde hans daværende rådgiver Jesper Lynghus til B.T.

Det udløste Danmarkshistoriens største bøde på intet mindre end 842.000 kroner og fremkaldte endnu en omgang moralske tømmermænd.

- Jeg er utrolig ked af min handling. Det er den værste dag i mit liv, og jeg må videre herfra. Jeg kan ikke beskrive, hvor meget smerte, jeg går gennem lige nu. Men jeg vil gøre alt for at komme tilbage, så stærkt jeg kan - komme tilbage til de ting, jeg holder så meget af.

- Vi er alle mennesker. Vi laver alle sammen fejl. Jeg er utroligt ked af det, og det kommer ikke til at ske igen, udtalte en brødebetynget Bendtner efter domsafsigelsen.

Den første taxaskandale

I marts 2014 var Arsenal-spilleren ikke udtaget til Champions League-braget mod Bayern München.

Men i stedet for at sidde på tribunen og støtte holdkammeraterne, tog han på druk i København.

Det endte helt galt, da en noget animeret Bendtner prajede en taxa. For chaufføren ender med at ringe 112, da han føler sig truet af fodboldspilleren.

- Han stod til sidst og gned sig op ad sideruden med opknappede bukser, mens han piskede vognen med sit bælte og råbte, at han ville kneppe mig.

- Jeg har kørt med fulderikker og alkoholikere i København i over 25 år, men jeg har aldrig været ude for noget lignende, sagde den sagesløse chauffør til B.T.

Arsenal-manager Arsène Wenger var langt fra tilfreds med Bendtner, og skandalespilleren fik en bøde af klubben for at opholde sig i København.

Den anden taxaskandale

I september 2018 kom Nicklas Bendtner igen i klammeri med en taxachauffør i det københavnske natteliv.

Klammeriet udviklede sig fysisk, da Bendtner plantede en knytnæve i chaufførens ansigt, så han fik dobbelt kæbebrud og måtte opereres.

Bendtner blev af Københavns byret idømt 50 dages fængsel, som han fik lov at afsone hjemme med fodlænke.

På torsdag i næste uge vil det vise sig, om Bendtner får sin Porsche tilbage og slipper for den 40.000 kr. store bøde.

Sponsoreret indhold