Zanne fra Robinson: Ung sej farmor

Mandag kl. 20 er det eneste tidspunkt, Vilje ikke er velkommen hos farmor. – Selv om jeg knuselsker Vilde, skal jeg kunne høre alt, der bliver sagt i Robinson, og det er svært at koncentrere sig, når hun er her, lyder det fra Zanne Øbakke, der ser ”Robinson Ekspeditionen” med sine forældre, sin kæreste og sine to yngste børn.

Mandag kl. 20 er det eneste tidspunkt, Vilje ikke er velkommen hos farmor. – Selv om jeg knuselsker Vilde, skal jeg kunne høre alt, der bliver sagt i Robinson, og det er svært at koncentrere sig, når hun er her, lyder det fra Zanne Øbakke, der ser ”Robinson Ekspeditionen” med sine forældre, sin kæreste og sine to yngste børn.

(Foto: Thomas Laursen)

Der er fyldt med legetøj i Zanne Øbakkes stue. ”Robinson Ekspeditionen”s 43-årige powerkvinde kunne sagtens være mor til etårige Vilje, som tumler rundt i stuen. Men faktisk er det hendes barnebarn.

– Jeg har veninder, der får børn nu. Men jeg fik selv min søn Oliver som 20-årig, og Oliver fik Vilje som 22-årig, forklarer Zanna, da vi besøger hende i Jægerspris. Her bor hun med sine to hjemmeboende børn Jasmin på 13 år og Tino på 12, mens Vilde kun er på jævnlige besøg hos farmor, der har indrettet sit hjem børnevenligt.

[node:advert-in-body

Artiklen fortsætter under billedet ...

Zanne bruger meget tid på sine børn, Jasmin på 13 år, Tino på 12 år og barnebarnet Vilje. Men derudover træner hun også boksning og dyrker crossfitness flere gange om ugen. (Foto: Thomas Laursen)

Zanne meldte sig til Robinson, fordi hun ville bevise, at hun er Danmarks sejeste farmor. Og når hun kæmper for helteholdet i årets ekspedition, er hun uden tvivl sej. Men lige så hård hun er på årets ekspedition, lige så blød bliver hun, når barnebarnet Vilje er i nærheden.

– Jeg pussenusser hende en hel del mere, end jeg gjorde med mine egne børn. Det er meget anderledes end at være mor: Jeg kan tillade mig at være mere overbærende, da jeg ikke skal opdrage hende. Jeg skal bare hygge om hende, siger den unge farmor.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den stolte farmor var med til at vælge navnet på sit første barnebarn. – Jeg sagde til min søn, at hvis de fik en pige, skulle hun hedde Vilje. Og det fik jeg dem overbevist om, smiler Zanne. – Det er et fedt navn, og vi er ret viljestærke i vores familie. (Foto: Thomas Laursen)

Hun arbejder som handicaphjælper, hvor hun har døgnvagter. Derfor har hun også mange fridage.

– Så henter jeg Vilde tidligt. Vi læser mange bøger, når vi er sammen, eller går ture eller hygger ude i haven, smiler Zanne.

Kunne ikke forlade søn

I år er det 20 år siden, at ”Robinson Ekspeditionen” for første gang blev vist på dansk TV. Og det er lige så mange år siden, at Zanne meldte sig til ekspeditionen for første gang.

– Jeg syntes, det lød vildt spændende, så jeg sendte en ansøgning af sted.

– Jeg gik videre i castingen, men da de kontaktede mig, gik det op for mig, at jeg skulle undvære Oliver (Zannes ældste søn, red.) i halvanden måned, og han var kun to år.

– Så jeg sagde, at de ikke skulle bruge mere tid på mig. Jeg kunne ikke på det tidspunkt, siger 43-årige Zanne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Forfærdelig fantastisk

Familien var da også det, som Zanne savnede mest, da hun skulle bevise sit værd på den øde ø.

– Ud over mine børn og børnebørn savnede jeg mest mad. Vi fik en skål ris om dagen, og det er ikke meget, siger Zanne, der er ved at genvinde sin krop efter de hårde strabadser på Filippinerne i foråret.

– Det tog ret hårdt på mig. Det har taget mig noget tid at komme op i gear. Jeg var afkræftet, og psykisk skulle jeg også vænne mig til, at der hele tiden var larm og mennesker, da jeg kom hjem, siger Zanne.

Hun kalder sin deltagelse i ”Robinson Ekspeditionen” for det mest forfærdelige fantastiske, som hun nogensinde har oplevet.

– Der var så meget nyt og uvant i det. Du får ingen mad og skal være sammen med mennesker, du ikke kender. Du ved ikke, hvornår de lyver. Du bliver stukket af myg og har ikke noget at tørre dig med, når du har været på toilettet. Du sover udenfor uanset vejret. Det forfærdelige var også det fantastiske, for man har ikke prøvet det før. Du lytter til bølgerne og står op med fuglene, siger Zanne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg har gjort det virkelig godt i konkurrencerne, og jeg er meget sejere, end jeg selv troede, og jeg har stået ved mig selv, siger Zanne om sit ophold på en øde ø ud for halvøen Caramoan på Filippinerne. (Foto: TV3)

Oplevelserne har fået hende til at sætte ekstra pris på det, hun har i Danmark.

– Jeg er blevet bekræftet i, hvor heldig jeg er at have de ting og mennesker, jeg har. Dernede har du hverken seng, køleskab eller venner og familie, siger Zanne med et smil.

Selv om hun ikke ville være foruden Robinson, er det også en engangsoplevelse.

– Jeg ville aldrig i hele mit liv tage af sted igen. Det er hårdt, og det gør jeg kun ved min krop én gang, slår den gæve Robinsoner fast.

Du kan se et interview med Zanne herunder:

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close