De unge mødre24. februar 2016

Chok for ”De Unge Mødre”-Sabrina: - Jeg fik sklerose

Sabrina fra ”De Unge Mødre” var netop blevet mor til en lille dreng, da hun begyndte at få mærkelige symptomer. Efter flere undersøgelser kunne lægerne konstatere, at den unge mor lider af sklerose

De Unge Mødre 2016 - sæson 22

Normalt er dét at blive forælder forbundet med en masse glæde og en smule bekymring.

Men da Sabrina fra ”De Unge Mødre” som 19-årig blev mor til en lille søn i november 2013, var den lykkelige begivenhed fyldt med endnu flere bekymringer og frygt.

Hun fik nemlig en masse uforklarlige symptomer – følelsesløshed og svigtende ben – og efter en række undersøgelser på hospitalet, kunne lægerne konstatere, at den unge mor led af dissemineret sklerose.

En kronisk sygdom, der blandt andet viser sig som føleforstyrrelser og/eller nedsat kraft i arme og ben.

Diagnosen ramte den unge mor hårdt, fortæller hun i et interview med Ude & Hjemme.

– Jeg blev meget ked af det. Jeg var nødt til at hanke op i mig selv og ikke bare læne mig tilbage og lade livet passere forbi, siger den unge mor Ude & Hjemme og tilføjer, at det dog alligevel var rart at få en afklaring på de mange symptomer.

I begyndelsen havde lægerne nemlig svært ved at finde ud af, hvad hun fejlede. De troede en overgang, at det var et bid fra en flåt, der gav den nybagte mor føleforstyrrelser og nedsat kraft i sine ben. Men symptomerne skyldtes ikke et flåtbid, og til sidst var symptomerne så alvorlige, at den unge mor ikke engang kunne bære sin lille søn Mads.

– Jeg kunne ikke rejse mig igen. Min mor måtte hjælpe mig med at komme op. Jeg kunne heller ikke gå på toilettet. Mor bar mig rundt, fortæller hun i interviewet med Ude & Hjemme.

I dag får Sabrina medicin, som virker rigtig godt. Derfor mærker hun ikke til sygdommen, men kan i stedet være fuldtidsmor for sin lille guldklump. Men Sabrina ved også, at sygdommen en dag kan blusse op igen.

- Ingen kan forudsige, hvordan det ender. Måske vil sygdommen forblive på det her niveau resten af mit liv, men jeg risikerer også, at den pludselig forværres om fem år..

- Jeg har accepteret min situation, så jeg går ikke og minder mig selv om, at jeg er syg. Jeg er begyndt at leve efter, hvordan jeg har det nu, siger Sabrina i interviewet.

Sabrina medvirker i denne sæson af ”De Unge Mødre”, der sendes hver tirsdag klokken 20.00 på Kanal 4.

Du kan møde Sabrina – og alle de andre ”De Unge Mødre”-deltagere – i galleriet øverst i artiklen.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_10.png
null

Sponsoreret indhold