Hollywood29. december 2014

Et år siden ulykken: Her er Schumis vej tilbage til livet

Fortsætter genoptræningen i sit hjem
Af af
Fortsætter genoptræningen i sit hjem
Fortsætter genoptræningen i sit hjem
 Fotos: AOPI dag er det ét år siden, at Michael Schumachers liv blev forandret radikalt.

Under en skitur med sin søn i Meribel i De Franske Alper mistede Formel 1-køreren kontrollen over sine ski og slog hovedet mod en sten.

Selvom Michael Schumacher bar skihjelm, pådrog han sig alligevel så alvorlige skader i hovedet, at han de følgende dage gennemgik to operationer i hjernen og tilbragte mere end fem måneder i koma.

Siden ulykken har Michael Schumacher modtaget intens genoptræning, først på et hospital i Schweiz og siden i sit eget hjem - og også fremover står racerkøreren over for sit livs kamp. Men det er stadig for tidligt at vurdere, om han nogensinde genvinder et 'normalt' liv.

Der har kun været sparsomme oplysninger fremme om den syvdobbelte verdensmesters tilstand siden den alvorlige ulykke 29. december 2013. Sidste nyt kommer fra Philippe Streiff, der er nær ven af Formel 1-legenden.

Han udtalte sig dagen før etårsdagen for ulykken.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/2b40261e451842adb5ea7c53cf12316b.jpgDet var i dette område i Meribel i De Franske Alper, at Michael Schumacher forulykkede. Det var angiveligt placeringen af hans GoPro-kamera, der var skyld i de voldsomme hovedskader (Foto: AOP)


LÆS OGSÅ: Schumis søn afslører: Min far vågner langsomt fra komaen

Ifølge Philippe Streiff er der håb at spore, da Michael Schumacher trods de alvorlige skader kan genkende sin kone og to børn.

- Han er i bedring, og han er ved bevidsthed. Men han har stadig ikke genvundet evnen til at tale og kommunikerer derfor med sine øjne, siger Philippe Streiff ifølge den britiske avis Mirror og tilføjer:

- Ikke desto mindre er han begyndt at kunne genkende sin familie, sin kone og sine børn. Han har dog store problemer med sin hukommelse. På langt sigt kan han måske kunne gå med hjælp fra krykker, da hans rygmarv ikke er blevet beskadiget. Men man kan ikke forudsige den slags, siger Philippe Streiff.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver Schumis liv derhjemme

Sabine Kehm, der er Michael Schumachers manager, ønsker ikke at bekræfte de nye oplysninger fra Formel 1-kørerens ven.

- Jeg kan ikke bekræfte den historie. Jeg kan kun bekræfte, at jeg ikke ved, hvor Streiff har sine informationer fra, for han ikke har nogen kontakt med os, og at han aldrig har haft kontakt med os, siger manageren ifølge Mirror.

I sommers kom det frem, at Schumacher var på vej til at blive udskrevet fra hospitalet Centre hospitalier universitaire vaudois (CHUV) i Lausanne i Schweiz, men at hans hjerneskade var kolossal.

LÆS OGSÅ: 254 dage efter ulykken: Nu vender Schumi hjem

Det var omkring dette tidspunkt, at det kom frem, at han var vågnet fra sin koma, men at han var lammet og kun kan kommunikere ved at blinke med sine øjne.

Om fremtiden byder på et mere normalt liv for Formel 1-legenden er stadig for tidligt at spå om. Men familien nærer håb:

- Selvom tingene går langsomt, er der masser af tid. Jeg vil sige, at han har hele sit liv foran sig til at få det bedre, siger den franske Formel 1-kommentator Jean-Louis Moncet, der talte med Schumachers 15-årige søn tilbage i efteråret.Sponsoreret indhold