Topprofessionel klinik: De skal hjælpe Schumi tilbage til livet

Michael Schumacher står over for sit livs kamp

Michael Schumacher står over for sit livs kamp

Foto: AOPMandag kom nyheden, som det meste af verden længe har håbet på: 45-årige Michael Schumacher befinder sig ikke længere i den koma-tilstand, som en alvorlig skiulykke sendte ham i tilbage i slutningen af december sidste år.

I stedet har den syvdobbelte verdensmester forladt hospitalet i Grenoble og blevet fragtet videre med ambulance til et rehabiliteringscenter, hvor højt specialiserede eksperter vil gøre deres allerbedste for at bringe Michael Schumacher tilbage til dét liv, han levede før skiulykken.

Pressetalskvinden Sabine Kehm afslørede mandag de gode nyheder, men ville ikke gå i detaljer om præcist hvor den 45-årige sportsstjerne nu befinder sig.Det var i dette skiområde i de franske Alper, at Michael Schumacher forulykkede, da han stod på ski sammen med sin søn 29. december 2013 (Foto: AOP)
Pressefolk ude foran det hospital i Grenoble, hvor Michael Schumacher blev indlagt efter den alvorlige skiulykke (Foto:AOP)


Senere mandag er det dog blevet bekræftet, at den tyske sportsstjerne er blevet indskrevet på Centre hospitalier universitaire vaudois (CHUV) i Lausanne i Schweiz.

- Schumachers familie er med ham på et sted, der er specielt indrettet til at beskytte deres privatliv og sikre den bedst mulige behandling. Som med alle andre patienter ønsker vi at sikre, at hans families privatsfære bliver respekteret, udtaler Darcy Christen, der er talsperson for CHUV, til nyhedsbureauet AFP.

Hospitalet ligger blot 40 kilometer fra Michael Schumachers hjem i Gland og er ét af de førende hospitaler i landet med over 9.000 ansatte.

Her vil Michael Schumacher nu stå over for sin måske sværeste kamp nogensinde: Nemlig at vende tilbage til et liv efter næsten 170 dage i koma. Ifølge flere eksperter kan det blive en kamp, der er umulig at vinde trods sportsstjernens ukuelige fighter-vilje.

Fem måneder i koma er nemlig så indgribende på ens krop og sind, at der er mange færdigheder, der skal læres på ny - og mange færdigheder vil aldrig blive som før.

Over for det britiske medieMirror fastslog professor Peter Hutchinson fra Cambridge Univeristy tidligere, at Schumi nu står over for sit livs kamp. Professoren udtalte, at Michael Schumacher formentlig vil skulle lære basale færdigheder som dét at drikke, tale og gå igen - og selvom den viljestærke racer gør sit allerbedste, vil han måske aldrig blive den samme person igen.

- Det er ikke sådan, at én tænder en kontakt, og så er patienten tilbage. Han vil efter alt at dømme komme tilbage til en verden, han ikke kender, siger Peter Hutchinson til Mirror.
Om Michael Schumancher bliver helt den samme som før, er svært at spå om (Foto: AOP)


Mandag kom det frem, at der dog er gode nyheder at spore, når det kommer til Michael Schumachers tilstand.

Flere medier, blandt andre britiske Daily Mail, Mirror og tyske Bild mener at vide, at Michael Schumachers tilstand er så god, at han kan kommunikere (i særdeleshed med sin kone, Corinna, på 45 år, og sine børn Marie, 17, og sønnen Mick, 14), at han kan se og høre, at han reagerer på berøring, og at han altså har ikke længere brug for specialiseret hjælp fra eksperterne på hospitalet i Grenoble.

Michael Schumacher forulykkede under en skitur 29. december i Meribel i de Franske Alper. Trods det faktum, at den syvdobbelte verdensmester bar hjelm, endte han alligevel med at slå hovedet så voldsomt, at han endte i koma.

I dagene efter den voldsomme ulykke gennemgik Michael Schumacher to operationer i hjernen for at stoppe en række blødninger. Siden var der kun sparsomme oplysninger fra folkene omkring Michael Schumacher.

Pressetalsmanden Sabine Kehm har dog fastslået, at Michael Schumacher de sidste to måneder har befundet sig i opvågningsfasen af sin koma og har haft enkelte øjeblikke, hvor han har vist tegn på bevidsthed:

- Der er øjeblikke, hvor han er vågen og øjeblikke, hvor han er ved bevidsthed, hvilket gør os glade og giver os stort mod, sagde Sabine Kehm i midten af april til den tyske TV-kanal ARD.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close