Hollywood3. januar 2015

Avis: Schumi græder, når han hører velkendte stemmer

Et år siden alvorlig skilykke i De Franske Alper
Af af
Et år siden alvorlig skilykke i De Franske Alper
Et år siden alvorlig skilykke i De Franske Alper
 Foto: AOPMichael Schumacher, der blev hjerneskadet efter en alvorlig skiulykke for over et år siden, 'begynder at græde, når han hører sine kæres stemmer'.

Det skriver det britiske medie Mirror.

De nye oplysninger om Formel 1-legendens tilstand stammer fra den italienske avis Corriere della Serra. Avisen skriver, at den syvdobbelte verdensmester får 'tårer i øjnene, når han hører velkendte stemmer' - specielt, når hans kone Corinna eller børnene Gina Maria og Mick taler til ham.

LÆS OGSÅ: Et år efter: Her er Schumis vej tilbage til livet

Michael Schumacher, som fylder 46 år i dag, blev alvorligt kvæstet under en skitur sammen med sin søn i De Franske Alper 29. december 2013.

Formel 1-køreren mistede kontrollen over sine ski og slog hovedet mod en sten.

Selvom Michael Schumacher bar skihjelm, pådrog han sig alligevel så alvorlige skader i hovedet, at han de følgende dage gennemgik to operationer i hjernen og tilbragte mere end fem måneder i koma. Det har tidligere været fremme, at det var placeringen af hans GoPro-kamera, der endte med at give de alvorlige skader i hovedet.

LÆS OGSÅ: 254 dage efter ulykke: Nu vender Schumi hjem

Siden ulykken har Michael Schumacher modtaget intens genoptræning, først på et hospital i Schweiz og siden i sit eget hjem i Gland. Trods den intensive genoptræning er det stadig for tidligt at vurdere, om han nogensinde genvinder et 'normalt' liv.

Der har kun været sparsomme oplysninger fremme om den syvdobbelte verdensmesters tilstand siden den alvorlige ulykke 29. december 2013. De nyeste oplysninger stammer fra henholdsvis den italienske avis samt fra udtalelser fremført af Philippe Streiff, der kalder sig 'nær ven' af Formel 1-legenden.

Philippe Streiff udtalte sig dagen før etårsdagen for ulykken.

LÆS OGSÅ: Schumis søn afslører: Min far vågner langsomt fra komaen

Ifølge Philippe Streiff var der håb at spore, da Michael Schumacher trods de alvorlige skader kan genkende sin kone og to børn.

- Han er i bedring, og han er ved bevidsthed. Men han har stadig ikke genvundet evnen til at tale og kommunikerer derfor med sine øjne, sagde Philippe Streiff ifølge den britiske avis Mirror og tilføjede:

- Ikke desto mindre er han begyndt at kunne genkende sin familie, sin kone og sine børn. Han har dog store problemer med sin hukommelse. På langt sigt kan han måske kunne gå med hjælp fra krykker, da hans rygmarv ikke er blevet beskadiget. Men man kan ikke forudsige den slags, sagde Philippe Streiff.

Sabine Kehm, der er Michael Schumachers manager, ønskede ikke at bekræfte de nye oplysninger fra Formel 1-kørerens ven.

- Jeg kan ikke bekræfte den historie. Jeg kan kun bekræfte, at jeg ikke ved, hvor Streiff har sine informationer fra, for han ikke har nogen kontakt med os, og at han aldrig har haft kontakt med os, sagde manageren ifølge Mirror.

Sponsoreret indhold