Hollywood 9. september 2014

254 dage efter skiulykke: Nu vender Schumi endelig hjem

Læs her hvordan han kommunikerer med familien
Af af
Michael Schumacher er langt om længe på vej HELT hjem
Michael Schumacher er langt om længe på vej HELT hjem
Foto: AOPHele 254 dage efter at han kan alvorligt til skade i en skiulykke, er Formel 1-mesteren Michael Schumacher endeligt på vej hjem til sit og konen Corinnes hus i Gland i det vestlige Schweiz.

Det skriver det tyske medie Bild.

Pressetalskvinden for Formel 1-køreren, Sabine Kehm, bekræftede tirsdag de gode nyheder i en pressemeddelelse:

- Michael er således klar til at fortsætte sin rehabilitering i sit hjem. I forhold til hvor alvorlige kvæstelser han led, så har der været fremskridt over de seneste måneder og uger. Der er dog stadig en lang og svær vej forude, skriver talskvinden, Sabine Kehm, i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Vi beder om, at man fortsætter med at respektere hans privatliv, og at spekulationer om hans helbredstilstand undgåes.

Den 45-årige racerkører har siden midten af juni opholdt sig på Centre hospitalier universitaire vaudois (CHUV) i Lausanne i Schweiz.

Her har Michael Schumacher modtaget genoptræning på hospitalet, der ligger blot 40 kilometer fra Michael Schumachers hjem i Gland. Hospitalet er ét af de førende hospitaler i landet med over 9.000 ansatte.

LÆS OGSÅ: De skal hjælpe Schumi tilbage til livet

LÆS OGSÅ: Schumi kan være på vej HELT hjem, men...

LÆS OGSÅ: Schumi vågnet: Sådan er hans tilstand

Det var også i midten af juni, at omverden fik den gode nyhed, at Michael Schumacher var vågnet fra den koma, han landede i, efter han styrtede på ski i slutningen af december sidste år.

Dog er det kommet frem, at den alvorlige ulykke - hvor Michael Schumacher slog hovedet mod en sten - har givet ham alvorlige, og muligvis permanente, skader.

Racerkøreren er således i dag lammet og kan kun kommunikere ved at blinke med sine øjne.

Lægerne på den schweiziske klinik har angiveligt sørget for at give Michael Schumacher en advanceret kørestol, hvori han kan sidde. Kørestolen vil sportsstjernen selv kunne styre ved hjælp af sin mund.

Derudover spekuleres der i, om en ny mikrochip-teknik kan blive løsningen på længere sigt for Michael Schumacher. Lægerne Darko Chudy og Vedran Deletis har således opfundet en mikrochip, der angiveligt kan hjælpe Schumi med at genvinde evnen til at tale og gå efter hans lange periode i koma.

Andre eksperter er dog sikre på, at selvom Michael Schumachers fightervilje vil bringe ham langt, vil han aldrig blive den, han var før ulykken.

Michael Schumacher forulykkede under en skitur 29. december i Meribel i de Franske Alper. Trods det faktum, at den syvdobbelte verdensmester bar hjelm, endte han alligevel med at slå hovedet så voldsomt, at han endte i koma.

I dagene efter den voldsomme ulykke gennemgik Michael Schumacher to operationer i hjernen for at stoppe en række blødninger.

Sponsoreret indhold