Sebbastian Lorantius fra ”Nærkontakt”: Taler med de døde

– Min drøm er at fortsætte med at leve af det, jeg gør nu, siger Sebbastian Lorantius. Ifølge ham lå det ikke i kortene, at han skulle blive clairvoyant. – Min far er skeptisk over for det, jeg laver. Han sagde på et tidspunkt til en familiefødselsdag: ”Men nu findes der jo ikke spøgelser”.

– Min drøm er at fortsætte med at leve af det, jeg gør nu, siger Sebbastian Lorantius. Ifølge ham lå det ikke i kortene, at han skulle blive clairvoyant. – Min far er skeptisk over for det, jeg laver. Han sagde på et tidspunkt til en familiefødselsdag: ”Men nu findes der jo ikke spøgelser”.

(Foto: Thomas Laursen)

Krystaller, buddhafigurer og drømmefangere pryder borde og vægge i den lyse lejlighed.

Her i centrum af Hillerød har 24-årige Sebbastian Lorantius sit behandlerlokale, hvor han forsøger at hjælpe danskere med at få kontakt til afdøde familiemedlemmer – som det også er tilfældet med kendte i Kanal 4-programmet ”Nærkontakt”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sebbastian Lorantius.

Sebbastian er vokset op i Hillerød, men bor i dag i en lejlighed i Farum med sin kæreste gennem fire år. Hun er 20 år og frisørelev. (Foto: Thomas Laursen)

Selv om det ifølge Sebbastian ikke lå i kortene, at han skulle blive clairvoyant – og ifølge ham nok heller ikke lige var det, hans forældre havde drømt om – har det alligevel været en naturlig vej for ham at gå.

– Jeg har altid haft det (spirituelle, red.) med mig.

– Da jeg var fire-fem år, havde jeg de første oplevelser, hvor jeg så ånder.

– Det var nærmest, som hvis du har været i bad og står og kigger på dig selv i et dugget spejl. Der blev jeg skræmt, siger Sebbastian.

Artiklen fortsætter under billedet ...

På reoler og borde i behandlingslokalet pynter diverse sten og statuer, mens diplomer – bl.a. i englehealing – er udstillet på rad og række. (Foto: Thomas Laursen)

Den åndelige verden

Fem år senere begyndte der at ske fysiske fænomener i familiens hjem – et fjernsyn, der tændte og slukkede, pludselige brag, som var der noget tungt, der blev tabt på gulvet, og lys, der drillede.

– Men det var først, da jeg var 15 år, at jeg blev bevidst om, hvad jeg kan, fortæller han.

Siden han var 19 år gammel, har Sebbastian derfor levet af sine spirituelle evner, som også har fået ham med i TV-programmer som Kanal 5’s ”Fornemmelse for mord”, DR3-programmet ”De dødes nat” og senest ”Nærkontakt”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg kendte ikke Krumme (til højre, red.) og Rikke (Hertz, i midten, red.) personligt inden ”Nærkontakt”, men jeg vidste, hvem de var. Det har været skønt at lære dem at kende, siger Sebbastian om håndlæseren og den clairvoyante rådgiver. (Foto: Krestine Havemann/Discovery Networks)

Men det er efter nøje overvejelser, at den 24-årige fyr takker ja til et program.

– Det er vigtigt for mig, at det er pænt og sobert, når det vedrører den åndelige verden, siger Sebbastian, som er glad for, han valgte at medvirke i ”Nærkontakt”.

– Det viser en fin side af den åndelige verden uden at udstille os og de medvirkende.

Accepterer kritikere

Han ved godt, at det bestemt ikke er alle, der tror på det, han laver – og det er også helt okay, understreger han.

– Så tror de sikkert på noget andet, som fungerer fint for dem, men det blander jeg mig ikke i – ligesom jeg går ud fra, at de ikke blander sig i det, jeg gør, lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Den måde, jeg ofte ser dem (afdøde, red.) på nu, er som en form for omrids. Lidt ligesom hvis man f.eks. ser varmen fra et stearinlys over flammen, forklarer Sebbastian, som er døbt Sebastian Hallengreen Rasmussen, men siden – ved hjælp af numerologi – har skiftet navn. (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg kender Klaus Bondam en lille smule, og han skrev engang på Facebook, at religion er ligesom en penis – det er okay at have en og være stolt af den, bare man ikke vifter rundt med den og stikker den ned i halsen på folk.

– Sådan har jeg det også med det her: Det er okay, at jeg laver det, jeg gør – og så må folk selv komme til mig.

– Jeg stemmer ikke dørklokker.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close