Nyheder10. oktober 2017

Nærkontakt: - Natasja var ikke klar til at dø

Karen Mukupa kommer i 'Nærkontakt' i kontakt med veninden Natasja, der døde i trafikulykke
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/naerkontakt-natasja-karen-mu.jpg
 Foto: All Over Press
I aftenens udgave af 'Nærkontakt' medvirker debattør og tidligere MF Özlem Cekic, TV-værten Sebastian Klein og musikeren og sangerinden Karen Mukupa. Og det er sidstnævntes seance med afdøde-specialisten Sebbastian, der fremkalder de mest rørende øjeblikke i programmet. Karen Mukupa håber, at Sebbastian kan få kontakt til hendes afdøde veninde, reggae-sangerinden Natasja. Natasja døde i en bilulykke på Jamaica i 2007, da hun var bare 32 år gammel og på højden af sin karriere.

Nærkontakt: Natasja takker Karen Mukupa

Karen Mukupa var passager i bilen men slap fysisk uskadt fra ulykken. Siden dødsulykken har Karen Mukupa blandt andet med bogen 'Natasja' forsøgt at få os andre til at mindes den afdøde sangerinde. Og Sebbastian får kontakt til Natasja og giver Karen Mukupa mere ro i sjælen. - Du skal vide, at det gik så stærkt, at hun ikke havde ondt. Men hun var på ingen måde klar til at slippe livet, for hun havde så meget power endnu, siger Sebbastian. Og at livet virkelig smilede til Natasja lige op til hendes pludselige død bekræfter Karen Mukupa. - Hun var lige på sit højeste på det tidspunkt og havde lige fået et opkald om, at en af hendes sange var nummer et i Miami. Hun var så klar på livet og på, at nu skulle hun fortælle hele verden, hvem hun var, og jeg tror, at endelig følte hun, at hendes liv gik op i en højere enhed, siger Karen Mukupa. Natasja er taknemlig over for Karen Mukupa. - Hun siger faktisk tak til dig, for efter hendes død har du valgt at gå i hendes fodspor i forhold til at give den her livsglæde videre. Og hun takker for, at du har sat nogle ting i gang, så hun bliver mindet på den måde, som hun skal mindes på, siger Sebbastian til en meget berørt Karen Mukupa, som har følt, at hun måske pressede for meget på for at mindes veninden. - Der er faktisk nogen gange, hvor jeg har tænkt, 'skal jeg nu gøre det?'. For jeg er bange for at blive stemplet som hende, der kun kan snakke om Natasja. Men hun siger tak for, at jeg har æret hendes minde. Det er fantastisk, siger Karen Mukupa. I sin bog 'Natasja' fortæller hun om den skæbnesvangre aften på Jamaica, da Natasja døde: Natasja havde optrådt på en reggae-festival og efter koncerten satte hun sig ind i en lejet bil sammen med blandt andre sin kun 16-årige kæreste Tyquan. - Jeg satte mig ind på forsædet ved siden af Damian (chaufføren red.). Jeg tog det som en selvfølge, at Natasja, efter at hun ikke havde set Tyquan på hele turen, gerne ville sidde og flette fingre med ham, fortæller Karen Mukupa.

Kørte hasarderet

- Der var trængsel for at komme ud på den asfalterede hovedvej. Damian var ivrig. Han kørte tæt på de forankørende og dyttede ad dem. Jeg tog min sele på og kiggede om på bagsædet. Jeg var træt og ville bare hjem, husker sangeren i bogen. Da de endelig kom ud af bytrafikken, begyndte chaufføren at køre decideret hasarderet. Og på trods af, at han var tæt på at kører galt en gang, forsatte han det vilde ridt. - Og så var det, som om han ville vise, at han havde kontrol over situationen ved overmodigt at lade bilen slingre lidt fra side til side. Pludselig kom den ud af kontrol og skred ud. Det gik så stærkt, at jeg ikke nåede at opfatte, hvad der skete. Jeg kom først til mig selv, da bilen holdt stille, siger sangeren, som til sin skræk opdagede, at Natasja var livløs.

Anstrengt vejrtrækning

- Natasja havde blodstænk på sig. Instinktivt begyndte jeg at råbe på en ambulance. Trafikken stoppede og folk steg ud af deres biler for at se, hvad der foregik. Hurtigt blev Karen Mukupa gennet ind på bagsædet af en bil sammen med Natasja, hvor hun sad og holdt Natasja oprejst under turen til hospitalet. - Vejrtrækningen blev mere anstrengt hos Natasja. Jeg bad til Gud på dansk, engelsk og swahili, fortæller Karen Mukupa, som måtte sande, at hendes veninde Natasja ikke var til at redde. Se det rørende klip med Karen Mukupa herunder og hele 'Nærkontakt' i aften klokken 21.00 på Kanal 4:

Sponsoreret indhold