Nyheder 11. september 2017

Nærkontakt: Mette Cornelius i tårer over besked fra afdød morfar

Fodbold-værten Mette Cornelius får rørende besked i 'Nærkontakt'
Foto: Kanal 4

Vi er vant til at se hende på skærmen som den skarpe, kompetente fodboldvært hos Discovery networks, der guider seerne kyndigt gemme de store internationale fodboldkampe og spiller ping-pong med eksperterne i studiet.

Men der er en anden side af Mette Cornelius.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og den kommer frem i tirsdagens udgave af 'Nærkontakt' på Kanal 4.

Her er TV-værten i hænderne på den clairvoyante Sebbastian, der er specialist i afdøde-kontakt.

Nærkontakt: Julie Zangenberg mobbet og ensom

Han har tidligere sat både en skeptisk Bubber og balletmester Nikolai Hübbe i kontakt med afdøde familiemedlemmer, så de store følelser fik frit spil.

Det var også Sebbastian der i et tidligere program fik Julie Zangenberg til at mindes en barndom med ensomhed og mobning.

Mette Cornelius har i mange år lidt af dødsangst, men blev først for alvor konfronteret med den, da den slog ud i lys lue, da hun skulle have været på arbejde i den sidste runde i Superligaen i 2009.

- Umiddelbart inden jeg skulle 'på', kunne jeg mærke, at noget var galt. Jeg kunne ikke høre ordentligt og ikke svare, når andre talte til mig. Jeg skulle bare ud af det studie og havde det dårligt flere dage og måtte sygemelde mig en måned, har Mette Cornelius tidligere fortalt om angsanfaldet.

Efterfølgende samtaler med en psykolog afslørede, at Mette Cornelius i årevis havde lidt af dødsangst - en angst hun aldrig havde fået sat ord på.

Det var morfaderens død, der satte sig varige spor hos Mette Cornelius, der kun var tre år, da morfaderen døde af kræft. - Det var bare så voldsomt for mig at se min mor være så ked af det. Hun tog sig af os børn, men samtidig var hun jo helt ødelagt over sin fars død. Jeg bed mine følelser i mig og sagde ikke højt, hvor bange jeg efterfølgende var, men på den måde satte det sig på tværs og blev en angst, fordi jeg så gik alene rundt med alt for skræmmende og store følelser og tanker i min kun tre-årige mave, sagde Mette Cornelius tidligere om morfaderens død og den konsekvens det havde for hende. Det er først inden for det sidste halvandet års tid, at hun har fået styr på dødsangsten. Og det er en besked fra den afdøde morfar, der får Mette Cornelius til at fælde en tåre i 'Nærkontakt'.

- Du fik ikke sagt ordentligt farvel til ham, men han vil gerne have, at du giver slip. Han siger, at du med din viljestyrke minder meget om ham, og det er han meget glad for, siger Sebbastian til Mette Cornelius.

Morfaderen lader Mette forstå, at han har holdt øje med hende fra hun fik dødsangst og frem til for kort tid siden, da angsten slap sit hårde tag i hende.

- Det virker som om, at efter 'han gik over på den anden side', har du været ved at give op, men du har holdt fast, og det er han så stolt af, og det er også derfor, han kommer igennem til dig i dag, for at sige 'Mette, du skal ikke give op', siger Sebbastian, mens Mette Cornelius er dybt rørt over kontakten med den afdøde morfar.

Se klip med Mette Cornelius i 'Nærkontakt' og se hele programmet tirsdag klokken 21.00 på Kanal 4:

Sponsoreret indhold