Nyheder24. oktober 2018

Bendtner risikerer ekstra hård straf

Nicklas Bendtner er tiltalt for vold efter en paragraf, der giver mulighed for at lægge det halve oveni normalstraffen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/70236352.jpg
 Foto: Hans Arne Vedlog

Fordi Nicklas Bendtner, 30, angiveligt slog og sparkede en taxichauffør, risikerer han nu at få en ekstra hård straf. Det skriver Fagbladet 3F.

Af anklageskriftet fremgår det, at Rosenborg-spilleren er tiltalt efter straffelovens paragraf 247 stk. 2, der giver mulighed for at lægge det halve oveni normalstraffen, hvis nogen går til angreb på en person, "der efter karakteren af sit arbejde er særligt udsat for vold".

- Paragraffen er beregnet til at beskytte personer, der er særligt udsatte i deres job. For eksempel taxichauffører, som lovgiverne har vurderet, har en særlig risiko for at blive udsat for vold, siger advokat Henrik Juel Halberg fra advokatfirmaet Bjørst til Fagbladet 3F.

Bendtner risikerer altså op til 4,5 års fængsel, hvor en normalstraf efter straffelovens paragraf 244, der er den milde voldsparagraf, er på tre år.

Advokat Henrik Juel Halberg vurderer også, at Bendtner skal prise sig lykkelig for, at han ikke er blevet tiltalt efter straffelovens paragraf 245, hvor: "Den, der udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år".

- Jeg mener godt, at paragraffen kunne have været anvendt mod Nicklas Bendtner. Manden er professionel fodboldspiller og er god til at sparke til en fodbold. Han har gjort det, som han er bedst til med sin professionelle sparketeknik. Det er simpelthen for groft, hvis han har sparket et sagesløst offer i ansigtet, vurderer advokat Henrik Juel Halberg over for Fagbladet 3F.

Af anklageskriftet fremgår det, at Bendtner natten til den 9. september først slog en taxichauffør i ansigtet med knytnæve.

Chaufføren faldt til jorden, og ifølge anklageskriftet sparkede Bendtner derpå den liggende taxichauffør i ansigtet.

Taxichaufføren er tiltalt for forsøg på vold. Af anklageskriftet fremgår det, at han ikke havde fået betaling for taxaturen, og at han kastede en ukendt genstand efter Nicklas Bendtner og hans kæreste Philine Ropestorff uden at ramme dem.

Sagen behandles i Københavns Byret den 2. november.

Sponsoreret indhold