Nyheder7. december 2018

TV-læges dødelige sygdom overset TO gange: Nu vil Charlotte Bøving køre sag

TV-lægen Charlotte Bøving er i denne uge blevet udskrevet, efter hun har fået fjernet seks kræftknuder og en stor del af sin tyndtarm. Men selv om kræften forhåbentlig er ude nu, vælger hun alligevel at lægge sag an. Kræften blev nemlig overset to gange – i 2010 og 2014
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/charlotte_boeving.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Onsdag blev TV-lægen Charlotte Bøving udskrevet fra Aarhus Universitetshospital Skejby efter at have været indlagt i en uges tid.

Her havde hun gennemgået en større operation, hvor lægerne fjernede hele seks knuder og 70 centimeter af hendes tyndtarm med 22 lymfeknuder.

Nu er Charlotte Bøving hjemme igen og ved at komme til hægterne oven på operationen, der gik godt og forhåbentlig betyder, at kræften nu er væk.

Men trods den veloverståede operation er der ikke kun glæde at spore hos 54-årige Charlotte Bøving.

- Jeg kommer til at køre en sag. Det handler ikke om erstatning, men om læring, siger Charlotte Bøving til JydskeVestkysten.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/charlotte-boeving_0.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Charlotte Bøving og Pernille Lok sagde ja til hinanden i Ho kirke ved Varde 27. maj 2017. Pernille har været en stor støtte i Charlottes sygdomsforløb. Foto: Dan Mariegaard

Årsagen er, at Charlotte Bøvings omfattende behandlingsforløb kunne være undgået helt tilbage i 2010 og 2014 – begge gange blev kræften overset på to forskellige hospitaler rundt om i landet.

Første gang var i 2010, da Charlotte Bøving blev opereret for tarmslyng på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Fire år senere blev hun igen opereret for tarmslyng, denne gang på Bispebjerg Hospital.

Begge gange overså lægerne, at årsagen til tarmslynget var, at hun havde udviklet kræft i tyndtarmen.

- Var kræften opdaget for otte år siden, kunne den være blevet opereret ud dengang, og jeg kunne have været fri for det efterfølgende forløb, siger en vred Charlotte Bøving til JydskeVestkysten.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/charlotte_boeving_4.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

I 2014 fik Charlotte Bøving fjernet 20 centimeter tyndtarm under operationen i Esbjerg. Nu har hun fået fjernet 70 centimeter mere. I alt kan man leve uden én meter af tyndtarmen. Foto: Dan Mariegaard

Først for to år siden opdagede lægerne, at hun var ramt af kræft i tyndtarm og bughule. Dengang fik hun at vide, at kræften var uhelbredelig, og at den ikke kunne opereres. Men nu har hun altså gennemgået en større operation, der forhåbentlig har fjernet knuderne.

Lægerne på Aarhus Universitetshospital Skejby har i forbindelse med hende seneste operation, der blev foretaget tirsdag i sidste uge, gennemgået hendes journaler og scanninger, der blev foretaget på både Sydvestjysk Sygehus og Bispebjerg Hospital.

Lægerne på Skejby har begge gange fundet kræftknuderne på scanningerne fra Bispebjerg og Esbjerg – med andre ord har lægerne ad to omgange overset kræften i både 2010 og 2014.

Og derfor vil Charlotte Bøving nu køre en sag.

Charlotte Bøving fortæller i videoen herunder, hvad hun ønsker sig til jul, hvad hendes yndlingsjuletradition er, og hvordan hun skal fejre jul i år.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold