Nyheder4. november 2016

TV-lægen Charlotte ramt af uhelbredelig kræft

49-årige Charlotte Bøving – kendt fra blandt andet TV-programmet ”Lægen flytter ind” – er ramt af uhelbredelig tarmkræft, der har spredt sig til to lymfeknuder
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sh-39458.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Hun har med stor succes guidet og givet gode råd til at leve sundere. Hun har ihærdigt og energisk vist, at motion er en vigtig ingrediens i opskriften på et sundt liv.

Men selv om den kernesunde TV-læge Charlotte Bøving – kendt fra blandt andet TV-programmet ”Lægen flytter ind” – har levet det sunde liv med god kost og masser af motion, er hun alligevel blevet ramt af sygdom. Alvorlig sygdom.

Til BT fortæller den 49-årige TV-læge, at hun er blevet ramt af en uhelbredelig og ny type tarmkræft, der hverken kan behandles med kemoterapi eller stråler. For få dage siden fik hun også at vide, at kræften har spredt sig til to lymfeknuder.

- Det første, jeg gjorde, da jeg fik det at vide, vat at læse om prognosen for sygdommen. Og jeg kunne konstatere, at 50 procent af dem, der har den her form for kræft, ikke er her om fem år. Det skyldes blandt andet, at mange har gået rundt med det i flere år uden at vide det. fortæller Charlotte Bøving i et interview med BT.

- Det er da klart, at det sætter nogle tanker i gang og ikke er super let pludseligt at få at vide, at man har kræft, tilføjer TV-lægen.

Kræftsvulsten – en såkaldt neuroendokrine tumor – blev opdaget 18. september, da Charlotte Bøving blev opereret for akut tarmslyng på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

For få dage siden fik hun så besked af lægerne om, at kræften har spredt sig til to lymfeknuder. Men trods den hårde dom fra lægerne holder Charlotte Bøving humøret oppe.

- Det gode ved den her slags tumorer er, at de fleste kan fortsætte med at have et helt almindeligt liv. Med minde tumoren muterer, udvikler den sig meget langsomt, fortæller TV-lægen til BT og tilføjer:

- Men den her kræftform vil jeg aldrig blive raskmeldt. Resten af mit liv skal jeg til scanning mellem hver tredje og hver sjette måned alt afhængig af, hvordan det udvikler sig. Og i sidste ende vil jeg også dø af det. Men jeg håber på, at jeg kan få 10-15 gode år fra nu af. Når man som jeg snart er 50 og får at vide, at man er ramt af den her kræftfrom, så skal man ikke forvente mere. Men jeg har altså ikke bestilt kisten endnu, fortæller Charlotte Bøving til BT.

Charlotte Bøving står nu over for en operation på Rigshospitalet, der kan mindske kræften.

Se et stort galleri med Charlotte Bøving herunder:

TV-lægen Charlotte Bøving (billeder af hende)

Sponsoreret indhold