TV-lægen Charlotte Bøving: Min far var psykopat

(Foto: Dan Mariegaard)

Uge efter uge hjælper hun danskere med at tabe sig og få et bedre liv, men de færreste ved, at TV-lægen selv kommer fra en familie, som havde desperat brug for en håndsrækning.

I Charlotte Bøvings barndomshjem i Varde blev hun sammen med sin mor og bror terroriseret af en far, som hun ikke tøver med at kalde psykopat.

– Jeg havde en far, som ... og jeg fornærmer ikke nogen og heller ikke ham, tror jeg, ved at kalde ham psykopat. Vi vidste aldrig, hvilket humør han var i. Han kunne vende på en tallerken, og så fik vi prygl, eller min mor fik bank. Og han kunne komme pivstiv hjem, og så fik vi alle sammen tæsk. Der er et ret voldsomt familieliv, jeg er vokset op i, fortæller den populære læge til Femina.

Ud over at være voldelig over for hele familien var faderen også kendt for at ”bolle alle damerne i byen”, og derfor blev Bøving som barn mobbet i skolen og tilmed rullet i hundelort.

Det konstante pres fik da også den kommende læge til at tænke på, hvordan hun kunne skaffe sin far af vejen.

– Som 14-årig spurgte jeg min mor, om jeg kom i fængsel, hvis jeg slog min far ihjel. Og jeg har stået med et ladt gevær pegende på min far og sagt, at hvis han rørte min mor én gang til, så skød jeg. Jeg var klar til det, siger hun til SE og HØR.

Heldigvis forblev pegefingeren i ro, og da faderen år senere blev syg og indlagt på hospice, spurgte han Charlotte Bøving og broderen, om de kunne tilgive ham for alt det, han havde gjort.

De to læger sagde i kor, at de kunne tilgive, men aldrig glemme, og det blev et vendepunkt for Charlotte Bøving.

– Fra den dag følte jeg mig fri. For derefter kunne han ikke ramme mig mere. Han havde heller ikke fysikken til at slå, men han prøvede da at være verbalt manipulerende lige til det sidste, siger den sympatiske TV-vært om faderen der døde for to år siden. 

Charlotte Bøving blev i 2016 diagnosticeret med kræft, men den altid optimistiske læge lever med sygdommen, og i første halvår af 2017 fyldte hun 50 og blev gift med kæresten Pernille Lok.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close