Farvel og tak: Morten Resen er færdig på TV 2

Morten Resen vender ikke tilbage til \

Morten Resen vender ikke tilbage til "Go' morgen Danmark" til februar.

Foto: All Over Press

I februar sidste år tog TV-værten Morten Resen en modig beslutning: Han satte jobbet som vært på ”Go’ morgen Danmark” på standby og kastede sig i stedet ud i et iværksætter-eventyr.

Den 38-årige TV-vært ville opvikle en app for børnefamilier på farten og undervejs fortælle om sit iværksætter-eventyr i sin podcast ”En start up podcast”.

Meningen var, at Morten Resen skulle have orlov fra "Go' morgen Danmark" i et år og dermed vende tilbage til skærmen til februar. Men sådan bliver det ikke.

Nu afslører den populære vært nemlig, at orloven er blevet til en opsigelse – han vil kaste al sin tid og energi ind i app-projektet og vender derfor ikke tilbage til jobbet som vært på ”Go’ morgen Danmark”.

- Nu har jeg sagt det højt. At jeg ikke kommer tilbage. Ikke kommer tilbage til februar, siger Morten Resen i en telefonsamtale med sin kone i sin seneste podcast ”Breaking up is hard to do – og en ny begyndelse!”, der udkom i går.

Samtalen kommer, efter at Morten Resen har haft et møde med sine to chefer på ”Go’ morgen Danmark”.

- Jeg forlænger ikke orlovskontrakten. Så nu skal jeg jo skrive en opsigelse, siger Morten Resen i podcasten.

Morten Resen fortæller, at han har valgt at sige op, fordi han ikke mener, at det er formålstjenesteligt at have en sikkerhedsline, mens han satser hele butikken på sin app. 

Noget tyder dog på, at TV-2 darlingen ikke smækker med døren, og i podcasten udelukker han da heller ikke et fremtidigt comeback til skærmen, hvis han ikke lykkes med sit iværksætterprojekt. 

- Jeg kan nok godt komme på mine grædende knæ i morgen og sige undskyld, nu har jeg fortrudt det, siger han i sin podcast.

Onsdag morgen valgte Morten Resen også at dele nyheden på sin Facebook-profil. Her fortalte han, at valget ikke havde været let at tage:

- Det har virkelig været en svær beslutning. Den sværeste i mit arbejdsliv. For valget stod mellem, på den ene side, at vende tilbage til det bedste job, jeg nogensinde har haft, med de bedste kollegaer, man kan forestille sig, og så, på den anden side, at springe ud på det (meget) dybe. At gå all in på GoLittle, som er den lille virksomhed, jeg siden sommer har været i gang med at bygge op, og som gerne skal ende ud i en app, der skal guide til de bedste oplevelser med børn - men som jeg ikke aner om nogensinde bliver til virkelighed, skriver Morten Resen på sin Facebook-profil og tilføjer:
 
- Så det var altså et valg mellem det gode faste job, lønnen, pensionen og alt det der - og så livet som jomfruelig iværksætter på gyngende grund og med blinkende kassekredit og udhulet pensionsordning.
Og jeg har valgt det sidste. Jeg vender ikke tilbage til Go’ morgen Danmark, skriver Morten Resen, der dog igen understreger, at det ikke er et endegyldigt farvel til TV:
 
- Jeg har lovet TV 2, at skal jeg lave TV igen i løbet af overskuelig fremtid, gør jeg det hos dem. Fordi det nu engang føles som min anden familie. Men det skal jeg ikke. I hvert fald ikke lige nu - og måske aldrig nogensinde. Jeg ved det ikke.

Morten Resens podcast hedder ”En startup podcast”, og her kan man følge med i hans iværksætter-eventyr med firmaet GoLittle – Morten Resens nye app, hvor folk kan anmelde børne- og familievenlige oplevelser som legepladser, restauranter og overnatningsmuligheder.

App’en skal fungere som en slags TripAdvisor for børnefamilier, og den skal nok blive en succes. Den bliver nemlig udviklet af bureauet Shape, der også har lavet SE og HØRs app.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close