Nyheder 21. juni 2016

5 friske: Morten Resens nye job - glemsom fisk slår alle rekorder

SE og HØR giver dig her 5 friske fra morgenstunden – så læs med her, hvis du skal kunne tale med om alt dét, der sker og er sket
Foto: All Over og Disney

1. Morten Resen kaster sig over ny udfordring: Her er hans nye job

Vi husker ham som den altid friske og smilende morgenvært, der sørgede for, at vi alle fik en god start på dagen. Men for et par måneder siden sagde Morten Resen sit job op hos ’Go’ morgen Danmark’ for at kaste sig over en ny udfordring.

Og nu afslører den kendte TV-vært, hvad han nu vil lave. Og selv om han nok slipper for at skulle ligeså tidligt op som før, så bliver det stadig noget at en udfordring. Morten Resen springer nemlig ud som iværksætter.

- Jeg tænkte at lave en TripdAdvisor (rejsesite, red.) for børnefamilier, fortæller Morten Resen ifølge BT i en podcast.

- Når du får børn, så vil du opleve, hvor sindssygt umuligt det er at stå, hvad enten det er i København, Barcelona eller Aarhus og skal have skiftet et barn, have noget at spise, hvor du må have børn med, og du skal have varmet en sutteflaske. Men det er fuldkommen umuligt, for hvor skal du gå hen, lyder det spørgende fra ham.

Morten Resen er altså allerede ved at have sin idé på tegnebrættet – og planen er, at det skal munde ud i en app, hvor børnefamilie får bedre mulighed for at finde praktiske lege- og spisesteder, når de er på ferie.

2. Danskerne delte: Skal hash være lovligt?

De seneste dage har politiet haft mere end travlt med at rydde Christiania for hashboder, men burde det overhoved været ulovligt at ryge en enkelt joint i ny og næh? Ja, hvis du spørger danskerne, er svaret ikke sådan lige til. For danskerne er nemlig delte – i bogstaveligste forstand.

I en meningsmåling, som Megafon har gennemført for Politiken og TV 2 i kølvandet på razziaerne på Christiania, svarer 43 procent, at de mener, at hash bør legaliseres – mens samme antal – altså 43 procent – er imod. 11 procent svarer hverken/eller, mens tre procent er i tvivl.

Målingen får dog ikke Dansk Folkeparti til at ryste på hånden.

- I Dansk Folkeparti lader vi ikke vores politik styre af meningsmålinger og fokusgrupper. Vi siger det, vi mener. Og det er vores helt klare opfattelse, at en legalisering vil være et skridt i den helt forkerte retning. I stedet synes jeg vi skal styrke politiet, så man kan slå hårdere ned på de bander og grupperinger, der ernærer sig ved at sælge narkotika, siger partiets retsordfører Peter Kofod Poulsen til TV 2.

(Foto: Scanpix)

Malthe Thomsen blev i juni 2014 anholdt og fængslet for en række sexovergreb mod børn, som han slet ikke havde begået. Foto: Scanpix

3. Dansk pædagog til angreb på New Yorks politi

Blev den danske pædagogstuderende Malthe Thomsen tilbage i juni 2014 snydt til at tilstå en forbrydelse, han slet ikke havde begået?

Ja, det er blandt andet ét af de spørgsmål, som en domstol i New York i dag tager hul på, når danskerens erstatningssag begynder i den amerikanske storby.

Malthe Thomsen har hevet politiet i New York i retten og kræver en klækkelig erstatning, efter at han 27. juni 2014 blev anholdt af amerikansk politi og afhørt på grund af anklager om seksuelle angreb mod en gruppe børn i den børnehave, hvor han arbejdede. En forbrydelse, han slet ikke have begået – men som alligevel endte med at koste ham flere dage i et amerikansk fængsel.

Malthe Thomsen håber også med sin sag at få politiet i New York til at droppe deres afhøringsteknikker. Malthe Thomsens afhøring blev blandt andet foretaget uden video eller båndoptager. Den kvindelige efterforsker, som stod for afhøringen, råbte ad Malthe Thomsen, og hun nægtede at stoppe, før han tilstod. Hun påstod tilmed, at politiet havde en video, der viste Malthe Thomsen føre børns hænder hen til hans bukser og kønsdele. En video, der naturligvis ikke fandtes, da Malthe Thomsen ikke havde begået forbrydelserne.

I november 2014 valte anklagemyndigheden i New York at frafalde sigtelsen mod Malthe Thomsen, da der ikke var beviser nok i sagen. I april sidste år indgav Malthe Thomsen så et erstatningskrav mod politiet og anklagemyndigheden i New York på syv millioner dollar, svarende til cirka 48 millioner kroner.

I dag afgiver Malthe Thomsen som den første sit vidneudsagn i sagen.

4. Hollywood-stjerne amok på fly

- Han slår mig. Han dræber mig!

Selma Blair råbte og skreg ombord på et fly fra Cancun, Mexico til Los Angeles, Californien. Det skriver Perezhilton.com. Og hendes bizarre opførsel gjorde, at piloten slog alarm - og Selma kom der fra på en båre, mens to sygeplejerske måtte holde hende i ro.

Passagerer bekræfter over for Perez' kendte sladdersite, at Blair, der nok er mest kendt for filmene 'Legally Blonde' og 'Cruel Intentions' (på dansk, 'Sex Games', red.), drak store mængder af alkohol og tog piller på flyveturen, der varer godt fire timer.

- Han brænder mine kønsdele. Han vil ikke lade mig spise eller drikke, råbte den 43-årige skuespiller.

Passagererne blev naturligvis bange for hendes bizarre udbrud, men ingen kom noget til.

Blair er nu indlagt på et hospital.

5. Glemsom fisk slår alle rekorder

Var du én af dem, der elskede filmen ”Find Nemo”? Og var du én af dem, der i særdeleshed var vild med den glemsomme kirurgfisk Dory?

Ja, så er du formentlig også en af dem, der slet ikke kan vente på, at efterfølgeren – ’Find Dory’ – får premiere til sommer (vi kan hvert fald ikke!).

Efterfølgeren har dog allerede haft verdenspremiere i USA – og filmen har sat ny åbningsrekord.

Henover weekenden har filmen således inkasseret svimlende 136 millioner dollars fra i alt 4.305 biografer.

Med andre ord slår 'Find Dory' den amerikanske tegnefilm 'Shrek den Tredje', der i 2007 solgte billetter for cirka 122 millioner dollars.

I ’Find Dory’ er det kirurgfisken Dory, der spiller den altoverskyggende hovedrolle. Dory er lige så glemsom, som hun plejer at være, hun kan (som altid) tale hval-sprog, og så begiver hun sig ud på en eventyrlig rejse for at finde sin familie.

Filmen får dansk premiere 25. august – og vi kan slet ikke vente!

Det er den amerikanske komiker og TV-vært Ellen DeGeneres, der endnu engang lægger stemme til Dory. Også Albert Brooks vender tilbage i rollen som Nemos far, Marlin.

Se en trailer for filmen her.

Sponsoreret indhold