Mette Lindberg: - Remee og Blachman er sure, trætte mænd

Mette Lindberg langer ud efter sine tidligere dommer-kolleger i X Factor.

Mette Lindberg langer ud efter sine tidligere dommer-kolleger i X Factor.

Foto: All Over Press

 

Forsangeren i 'The Asteroids Galaxy Tour', Mette Lindberg, kunne have været med som dommer sammen med Remee og Thomas Blachman i den sidste omgang X Factor på Danmarks Radio.

Hun blev spurgt af DR i 2017, om hun var klar til at tage endnu en tørn i dommerpanelet, sammen med Remee og Blachman, der nåede at være dommere i DR-regi henholdsvis otte og ti gange.

Men Mette Lindberg takkede nej, og hendes plads blev i stedet overtaget af Sanne Salomonsen.

Dengang tilbage i august 2017 forklarede hun sit afslag på en tredje omgang som dommer med, at hun havde brug for at bruge tid på sin egen musik.

- Det er fordi, jeg har en masse musik, som jeg skal arbejde på at udgive næste år. Det er syv måneder at programmet kører, og det har jeg ikke. Jeg har brug for at bruge tid på musikken, sagde 'The Asteroids Galaxy Tour'-forsangeren til BILLED-BLADET.
 
 
Hun havde behov for at træde ud af dommerrollen og komme videre med noget andet.
 
- Det er sjovt at lave ”X Factor”, men det er også fint at gøre noget, og så komme videre, siger Mette Lindberg til BILLED-BLADET.
 
Det blev ikke til sejr for Mette Lindbergs deltagere.
 
I begge sæsoner var det Remee, der løb med sejren - først med gruppen Embrace og i forrige sæson med Morten Nørgaard.
 
 
Nu, et år efter at Mette Lindberg angav, at hun skullle have tid til sine egne musikprojekter som årsag til sit exit fra X Factor, kommer hun med en noget anden forklaring til BT.
 
Og den har i høj grad at gøre med hendes to meddommere, som hun nu angiver som hovedårsagen til, at hun sagde nej til yderligere medvirken i DR's daværende underholdningsflagskib. 
 
- De er to sure, trætte mænd, som mest af alt ønsker at få dig ned nakken og gøre grin med dig. Sådan et arbejdsmiljø bliver man træt af i længden, siger Mette Lindberg til B. T.
 
 
- Det har været sjovt, spændende, udfordrende og krævende at lave "X Factor". Men jeg vil sige det sådan, at som kvinde i det her program blandt to voldsomt dominerende mænd, der er der også grænser for, hvor mange gange jeg kan vende den anden kind til. Så øhhh... der er mange andre faktorer, der spiller ind, men jeg synes, mit arbejde er sjovt. Det er ikke altid sjovt det andet, sagde Mette Lindberg til SE og HØR i januar 2017.
 
 
Hun mener, at programmet bliver ensformigt, hvis dommerne er de samme år efter år.
 
- Selvom jeg elskede at lave ' X Factor', skulle jeg ikke sidde fast der. Prøv at tænke på Remee og Blachman - de har siddet fast der så længe. Jeg synes, det var unuanceret. Det var, som om det hele gentog sig selv, siger hun til B. T.
 
Hun sagde nej til at medvirke en tredje gang som en direkte konsekvens af, at meddommerne hed Thomas Blachman og Remee.
 
- Hvis nu der havde været måske bare én ny dommer med, så kunne det godt være, jeg havde syntes, det var noget, jeg kunne se mig selv i. Men jeg synes, det til sidst blev for forudsigeligt med de to, siger Mette Lindberg til B. T.
 
 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close