Lindkvists vilde afsløring: Smagte mors aske

Du kan ikke stole på noget som helst af det, Signe Lindkvist og Iben Hjejle fortæller i deres podcast \

Du kan ikke stole på noget som helst af det, Signe Lindkvist og Iben Hjejle fortæller i deres podcast "Sitter", som der er lavet over 100 episoder af.

(Foto: Dan Mariegaard)

Sorg kan få en til at gøre de mærkeligste ting, og det var også tilfældet, da den 44-årige TV-vært Signe Lindkvist mistede sin mor for 18 år siden.

Moderen Helle Allpass begik selvmord, efter længere tids Parkinsons sygdom, og synet af moderens aske satte gang i mange tanker hos Signe.

– Det var meget overraskende for mig, at det var meget grovkornet, det der aske.

– Det var ikke sådan, at der lå en kvart knogle og en guldtand, men det var ikke sådan noget fint noget, fortæller "Vild med dans"-aktuelle Lindkvist i podcasten ”Sitter”, hvor 47-årige Iben Hjejle også medvirker.

Artiklen fortsætter under billedet ...

For tiden har den sjove kvinde rygende travlt med at blive svunget rundt på dansegulvet af 40-årige Thomas Evers Poulsen i ”Vild med dans”. (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg gjorde noget, som nok er meget morbidt, og i virkeligheden skulle jeg nok holde det for mig selv, men nu siger jeg det alligevel.

– Jeg kunne ikke lade det der aske være – jeg blev nødt til at gøre noget.

– Jeg tog min finger ind i munden, så den var våd. Stak den ned i asken, så der kom aske på min finger. Og så åd jeg det! lyder det fra børneværten, hvilket medførte en prompte reaktion fra podcastmakkeren Iben.

– Du spiste en lille smule af din mor!?!

Artiklen fortsætter under billedet ...

Lindkvist har et tæt bånd til sin 13-årige datter Karla My. (Foto: Thomas Laursen)

Morbid afslutning

Det lyder helt forkert i de flestes ører at tage en lille smagsprøve af sin afdøde mors aske, men måske er det slet ikke så underligt, hvis man spørger en ekspert.

– Jeg tror, lige dét måske er lidt underligt, men det er jo ikke underligt for den enkelte, der sørger.

– Man har behov for at gøre noget, der har betydning, fortæller Kirsten Søndergaard, der er sekretariatschef hos Landsforeningen Liv&Død.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close