Nyheder28. oktober 2018

Bryder tabu: Iben Hjejle kan ikke holde på vandet

Den fandenivoldske skuespiller Iben Hjejle har haft svært ved at holde på vandet, når hun bliver stresset.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/iben_hjejle.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Tisser du i bukserne, Signe? spørger Iben Hjejle sin 44-årige veninde Signe Lindkvist i et afsnit af deres fælles podcast ”Sitter”.

Samtalen går egentlig på ”Vild med dans”-aktuelle Lindkvists små ufrivillige vandladninger, når hun hopper rundt og danser quickstep, men ændrer sig noget, da Hjejle åbner op om sin egen urinsituation.

– Jeg tisser for alvor i bukserne. Jeg tisser flere liter! lyder det fra den 47-årige skuespiller, hvis fugtige trang ikke bare skyldes, at hun for 20 år siden fødte sønnen William.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/iben_hjejle_og_william.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Iben Hjejle har den 20-årige søn William med eksmanden Emil de Waal, men det er altså ikke hans fødsel, der er skyld i de senere års vandladninger. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Nu har jeg jo haft stress, og min tisning er stressrelateret, forklarer hun.

– Det vil sige, at når jeg føler, jeg ikke er ovenpå og f.eks. skal køre, så skal jeg tisse, så snart jeg sidder i bilen, og der er den mindste lille trafikprop.

– Der er ikke nogen stopklods, selv om jeg lige har været henne at tisse af. Det er virkelig ubehageligt, fortsætter Hjejle, hvis sengevædende rolle som Casper Christensens kæreste Liva i ”Langt fra Las Vegas” nok alligevel ikke var så langt fra virkeligheden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/langt_fra_las_vegas.jpg
 (Foto: Aller Media)

Under ”Langt fra Las Vegas” dannede Iben og Casper Christensen, nu 50, par både privat og i serien. I afsnit 29 er det ”ånden i glasset”s skyld, at Ibens karakter Liva tisser voldsomt i sengen. Men episoden kunne for så vidt sagtens være baseret på egne erfaringer. (Foto: Aller Media)

En sø i støvlen

Det er selvfølgelig ikke hver dag, at den dygtige ”Dicte”-skuespiller for alvor må lade vandet flyde, men enkelte situationer har gjort ekstra indtryk på hende.

– En gang for mange år siden, hvor jeg havde det rigtig stramt og boede hjemme hos mine vidunderlige gode venner, havde jeg været til et eller andet ubehageligt.

– Elevatoren virkede ikke, så jeg gik op til min veninde, der havde alle sine kollegaer til middag.

– Da jeg står foran døren, kan jeg ikke få nøglen i låsen, og så tisser jeg. Jeg tisser og tisser og tisser, afslører Iben.

– Jeg tisser i de stramme cowboybukser og ned i støvlerne.

– De fyldes med tis, strømperne bliver våde, og tissen løber ud af støvlerne ned på dørmåtten, fortæller sidste års ”Vild med dans”-toer detaljeret om den våde oplevelse, som ikke ligefrem er standard hos voksne, men mere tilhører de mindste.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/iben_hjejle_og_morten_kjeldgaard.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Indrømmelsen om den våde vane kom, da Signe Lindkvist fortalte, hvor svært det er som mor at holde 100 procent på vandet under ”Vild med dans”. Iben Hjejle blev med 33-årige Morten Kjeldgaard sidste efterår selv nummer to – med eller uden dryp vides ikke ... (Foto: Kaspar Wenstrup)

Vi kender det alle

Derfor opsøgte Iben en læge med våd viden.

– Jeg gik til tissedoktoren ude på Herlev Hospital. En vidunderlig doktor, som målte og vejede mig og sagde: ”Du skal ikke gå sådan rundt og tisse i bukserne. Du skal træne dit hoved”, siger Hjejle, som siden har lært at tænke på noget andet, når den tarvelige trang melder sig.

Ibens problem med stressrelateret tissetrang er dog ikke unormalt, fortæller hendes ”tissedoktor” til SE og HØR.

– Psykisk påvirkning kan give anledning til, at blæren bliver overaktiv så at sige, hvilket kan betyde, at vandladningstrangen bliver byrdende – og at man må gå på toilettet ofte.

– Det kender vi alle fra f.eks. eksamenssituationer, men det er også velbeskrevet for krigssituationer, f.eks. når soldaterne skal op af skyttegrave og i kamp, fortæller Gunnar Lose, som er overlæge på gynækologisk-obstetrisk afdeling på Herlev Universitetssygehus.

Tena til undsætning

Selv om Iben efter besøget hos tissedoktoren nu har fået styr på tankerne, er der stadig en lille frygt for vandskader.

– Jeg må indrømme, at jeg er utrolig glad for de der tissebind.

– Hvis man ikke kan bære at gå på apoteket og købe de der rigtige Tena Lady, eller hvad de hedder, så køb sådan nogle hygiejnebind, man sover med om natten.

– Så når man sidder i bilen, ved man i hvert fald, at den første kvarte liter er taget! rådgiver Iben med et grin i den pissesjove podcast.

Sponsoreret indhold