Signe Lindkvist

Foto: All Over Press

”Hvaffor en hånd”, ”Den 8. Himmel”, ”Fandango” og mange, mange flere. Signe Lindkvist er kendt for sine værtstalenter i en lang række af børne-tv, og hun har altid, med tylskørt og stort smil, fjollet sig til en stor plads i danskernes barnlige hjerter ...

Signe dukkede for første gang op på dansk tv i 1992, hvor hun blev vært for børneprogrammet ”Hvaffor en hånd” på DR1. Siden hen har DR-darlingen leget sig igennem børne-tv, ungdomsprogrammer, MGP og cirkus.

Signe imponerede DR med sine barnlige talenter, og i 2009 blev hun kanalredaktør for DR’s nye børnesatsning - DR Ramasjang. Hun nåede at siddepå Ramasjangs prinsesse-trone i to år, indtil hun vinkede farvel til DR og hoppede over til konkurrenten TV2. Her blev Signe redaktør for ungdomskanalen TV2 Zulu ind til 2013m hvor hun meddelte, at hun ville tilbage til sine rødder som TV-vært.

- Jeg har virkelig nydt tiden på TV 2 Networks og er hamrende stolt af de ting, jeg har lavet her. Ikke mindst at det lykkedes os at få holdt Zulu Awards på Christiania og få lagt den røde løber ned igennem Pusher Street. Den dag dét lykkedes, var en god dag på jobbet. Men jeg savner at producere, være på gulvet og reelt at lave fjernsyn – så derfor stopper jeg som tv-redaktør, fortalte Lindkvist dengang til Tvnyt.dk.

Særligt cirkus fik lov til at få en stor plads i TV-talentets  liv igen. Signe Lindkvist er kvinden bag cirkuskonceptet ”Cirkus Summarum”, som første gang åbnede teltdugen i 2006 for børn og barnlige sjæle. Hun har selv altid stået i front med sit store tylskørt, men i 2013 valgte hun at hun overlade cirkusmanegen til andre værter, da hun havde brug for en lang ferie.

- Min otteårige datter, Karla My, aner ikke, hvad det vil sige, at holde sommerferie med sin mor, og jeg tror nærmest, jeg var blevet skilt fra både hende og min kæreste (Mads Ulrich Holmstrup, red.), hvis jeg havde medvirket i Cirkus Summarum i år, fortalte Signe Lindkvist til BILLED-BLADET.

Efter ferie og flere TV-jobs vendte Signe tilbage til manegen – denne gang blandt helt ny savsmuld. I 2014 toppede Signes cirkusdrømme, da hun blev tilbudt jobbet som cirkus-værtinde i Cirkus Arenas store jubilæumsshow. Ved hendes side skulle komikeren Uffe Holm stå.

- Vi er inde over det hele. Numrene, kostumer, musik, forløb, sammensætningen og alt. Og det bliver en meget anderledes cirkusforestilling, fortæller Uffe Holm til BILLED-BLADET.

Signe Lindkvist
30. april 1974
48 år
Karla My (datter, f. 2005)
Thomas Nordquist (eksmand)
Kæreste med Mads Ulrich Holmstrup (direktør for Mastiff)
TV- og radiovært
Skuespiller

Find din favorit kendis her:

Close