Kian fra Theo og den magiske talisman: Forsinket jul

– Jeg har altid elsket julen og ser den som et symbol på sammenhold og nærvær, fortæller 13­-årige Kian Lawson-Khalili, der har både engelske og danske juletraditioner.

– Jeg har altid elsket julen og ser den som et symbol på sammenhold og nærvær, fortæller 13­-årige Kian Lawson-Khalili, der har både engelske og danske juletraditioner.

(Foto: Thomas Laursen)

For en uge siden var 13-årige Kian Lawson-Khalili blot en helt almindelig dreng, der gik i 7. klasse på Hareskov Skole i Nordsjælland og spillede tromme og teater i fritiden.

Nu er han kommet på alles læber og er synonym med Theo i DR’s nye julekalender. En berømmelse, som han så frem til, da SE og HØR mødte ham, kort før julekalenderen gik i luften.

– Jeg glæder mig til, at folk råber: ”Det er jo Theo fra julekalenderen”.

– Jeg ved ikke, hvordan det er at have fans, men jeg glæder mig til at prøve det. Det er lidt skræmmende, men mest spændende, lød det fra den sympatiske fyr.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I serien spiller Kian over for Safina Coster-Waldau, der er datter af Nikolaj Coster­-Waldau. De to blev rigtig gode venner under optagelserne. (Foto: Thomas Laursen)

Drøm blev virkelig

Rollen som Theo kom som sendt fra himlen.

– Det er helt fantastisk, og det har altid været min drøm at være med i en film eller en TV-serie.

– Jeg har meget lidt erfaring som skuespiller, men jeg har selv lavet film i min baghave, og jeg er en stor filmnørd, røber skuespilleren.

Rollen er da også som skabt til Kian, mener han.

– Jeg har personligt mange ting til fælles med Theo, så jeg kan sætte mig i hans sted, og jeg er næsten ligesom ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg elsker Theo som karakter, og jeg kan godt sætte mig i hans sted, siger Kian om sin første filmrolle. (Foto: DR/Ulrik Boel Bentzen)

Heldigvis er der én ting, som han ikke har til fælles med Theo, der bliver mobbet af sine klassekammerater.

– Mine klassekammerater var meget spændte på julekalenderen. Det er dejligt, at der er opbakning fra dem, og at de glæder sig på mine vegne. Da vi var på optagelser, ringede jeg nogle gange hjem til dem, fortæller den gæve gut.

Engelsk jul

Når det sidste afsnit løber over skærmen den 24. december, har Kian god tid til at nyde det med sin familie. De fejrer nemlig først juleaften den 25. december.

– Jeg er halvt engelsk. Så vi holder først jul den 25. Om morgenen er der en lille gave i vores julesok, og så åbner vi dem under træet i løbet af dagen, fortæller Kian, der selv er født i Danmark, mens hans mor er fra England, og hans far er fra Iran.

– I år kommer min mormor og morfar fra England, og så blander vi danske og engelske traditioner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I julekalenderen spiller Bjarne Henriksen Theos morfar. – Jeg kan godt lide at se julekalendere, fordi de er glædelige, men i ”Theo & den magiske talisman” er det også sørgeligt. (Foto: Thomas Laursen)

Han har desuden et helt specielt ønske i år – et, som desværre ikke kan ligge under juletræet.

– Jeg vil gerne have flere roller, selv om det ikke rigtig er noget, man kan få i gave. Men nu hvor jeg har prøvet det, ved jeg, at jeg gerne vil lave endnu mere, slår Kian fast.

Fem hurtige:

– Er du mest til and eller flæskesteg?

– Jeg vælger and. Men jeg er halvt engelsk, så vi spiser kylling og kalkun juleaften.

– Kan du bedst lide at få eller give gaver?

– Jeg kan godt lide at få. Det lyder lidt egoistisk, men det betyder jo, at der er nogle, der elsker en.

– Er du til skiferie eller solferie?

– Jeg har aldrig prøvet skiferie, så jeg er nødt til at sige solferie.

– Vil du helst have æbleskiver eller konfekt?

– Jeg kan bedst lide æbleskiver.

– Er du overtroisk?

– Jeg tænker aldrig for meget over det, men jeg tror, der er mere mellem himmel og jord, for hvordan skulle vi ellers være så heldige at leve i en verden, hvor vi alle kan trække vejret?

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close