Bjarne Henriksen: Jul med eksen

I Bjarne Henriksens verden må julen gerne være, som den altid har været. – Vi skal synge mindst ti julesange og slutte af med den, hvor man løber rundt om træet, uanset hvor meget man har spist.

I Bjarne Henriksens verden må julen gerne være, som den altid har været. – Vi skal synge mindst ti julesange og slutte af med den, hvor man løber rundt om træet, uanset hvor meget man har spist.

(Foto: Thomas Laursen)

December er traditionernes tid. Og det er det også for Bjarne Henriksen, der nyder, når roen sænker sig over den hellige højtid.

– Julen betyder meget for mig. Jeg holder jul på samme måde, som jeg altid kan huske, jeg har gjort. Det er med min familie, og vi får andesteg, flæskesteg og hele molevitten, siger Bjarne Henriksen med et smil.

– Jeg kan godt lide, når julen er, som den altid har været, med, at man går i kirke, og at man ser ”Disney Juleshow”. Og så kan jeg bare godt lide, at man slapper af, og at der ikke er alt for meget gaveræs.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Skuespilleren bor sammen med kæresten Anja, men de skal ikke holde jul sammen i år. (Foto: Mikael Rieck)

Skuespilleren har da også allerede planlagt, hvordan julen skal fejres i år.

– I år holder jeg jul med mine børn og mine børns mor. Vi skal hjem til børnenes mormor og morfar, fortæller Bjarne Henriksen, som blev skilt fra Marianne i 2010, men er forblevet gode venner med ekskonen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Bjarne Henriksen.

I år har den 59-årige ”Badehotellet”-skuespiller kun et beskedent ønske. – Jeg ønsker mig nogle nye lædertøfler. Jeg fik engang nogle, da jeg lavede en film i Marokko. De er ved at gå i stykker nu, så jeg ønsker mig nogle nye. Egentlig er julen bedst, når man bare slapper af og ikke forventer alt for meget af den. (Foto: Dan Mariegaard)

Den 59-årige skuespiller tog forskud på julen, da han allerede i begyndelsen af året optog julekalenderen ”Theo & den magiske talisman”, som bliver vist på DR1.

– Jeg spiller Theos morfar. En skuespiller har jo nogle aldre, og nu er jeg på vej op i det segment, hvor der er bedstefarroller, jeg får, kommer det med et grin.

– Det har været virkelig hyggeligt, og når man spiller gammel, synes de andre også, at man er gammel, så de tager lidt hensyn til en, siger Bjarne Henriksen, der i dag bor på Frederiksberg med sin kæreste Anja.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Han nød at spille rollen som morfar. – Som det ofte er med bedsteforældre og børnebørn, er der ikke så mange grænser, de får bare lov til alting. (Foto: DR/Ulrik Boel Bentzen)

Tid til børnebørn

I DR-julekalenderen er morfaderen Theos bedste ven, og da han bliver syg, kæmper Theo en intens kamp for, at hans morfar ikke skal dø.

– Jeg håber, den kan bringe bedsteforældre og børnebørn lidt sammen, så de kan se den sammen, lyder Bjarne Henriksens ønske.

Han husker nemlig sine egne bedsteforældre som en vigtig del af sin barndom.

– Min egen farfar var en, der passede mig og lærte mig at spille kort og lægge kabale, og jeg fik Kongen af Danmark-bolsjer.

– Bedsteforældre har tid, som børn har brug for, siger den sympatiske skuespiller.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Bjarne Henriksen var med på optagelser i både Polen og Danmark. Derfor fik han også et godt forhold til Kian Lawson-Khalili, som spiller Theo. – Børnene var meget dygtige, og vi gjorde meget ud af, at morfar og Theodor var venner. (Foto: Thomas Laursen)

Han har endnu til gode at blive bedstefar.

– Mine børn er 27 år og 29 år, så det må snart komme. Jeg har sagt til dem, at de ikke skal skynde sig for min skyld, men at jeg nok skal være der, hvis de får børn, lover Bjarne.

I år har han god tid til at nyde julen og få set julekalendere.

– Jeg har fri nu, så det er skønt. Efter nytår skal jeg starte på Østre Gasværk på en genopsætning af ”Erasmus Montanus”, fortæller Bjarne.

Du kan se ham og alle de andre i ”Theo & den magiske talisman” på DR hver aften fra den 1. december på DR1.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close