Nyheder4. december 2018

Nikolaj Coster-Waldau var i tvivl om datteren skulle spille skuespil

Lige om lidt er Safina Coster-Waldau aktuel i DR's julekalender "Theo og den magiske talismand". Hendes far, Nikolaj Coster-Waldau, havde dog sine betænkeligheder ved at lade datteren spille skuespil.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nikolaj_coster_waldau_nukaka_coster-waldau_filippa_coster-waldau_safina_coster-walda.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

15-årige Safina Coster-Waldau har ikke sine evner fra fremmede.

Hendes far er således ingen ringere end den 48-årige danske verdensstjerne Nikolaj Coster-Waldau.

– Da jeg var yngre, var vi nogle gange på optagelser med min far, og der kunne jeg godt mærke, at jeg også gerne ville være der og arbejde, siger Safina, som på billedet øverst ses i en noget yngre udgave med sin mor Nukâka Coster-Waldau, 47, og sin storesøster Filippa, 18.

Hun vil gerne kendes for sine egne evner som skuespiller og ikke som sin fars datter.

Alligevel har hun ligesom andre børn fået god støtte fra sine forældre.

– Jeg har selvfølgelig spurgt både min far og min mor, om de ville hjælpe mig med at øve replikker, og det har de gjort, siger Safina.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/theo_og_den_magiske_talismand.jpg
 (Foto: DR/Ulrik Boel Bentzen)

I "Theo og den magiske talismand" spiller Safina rollen som den forældreløse pige, der bliver ven med Theo. Sammen rejser de ind i den magiske verden Thannanaya for at få Theos morfar tilbage. – Det var svært, de første gange jeg skulle råbe ad Kian, så vi måtte tage det om mange gange. Også erfarne Benedikte Hansen, 60, er med i DR-kalenderen. (Foto: DR/Ulrik Boel Bentzen)

Selv om hendes berømte far selv har rejst verden rundt i sin karriere, havde han betænkeligheder ved at sende sin dengang 14-årige datter ud på samme eventyr.

– I begyndelsen var mine forældre lidt bange og snakkede om, om de skulle sige ja, da jeg skulle til Polen i en måned, men jeg var blevet sur, hvis de havde afvist det, afslører Safina.

Hun har selv set de første seks afsnit af julekalenderen, men hendes familie har endnu til gode at blive stolte over hende.

– Jeg har ikke ladet dem se det. Det skal de vente med til december.

Du kan se Safina og alle de andre i ”Theo og den magiske talisman” på DR1 hver aften kl. 19.30 fra den 1. til den 24. december.

Sponsoreret indhold