Nyheder1. december 2018

Safina Coster-Waldau vil gøre alt for at blive professionel skuespiller

Det var en drøm, der blev virkelig, da Safina Coster-Waldau - Nikolaj Coster-Waldaus 15-årige datter - scorede en plads i spotlightet i DR’s nye TV-julekalender ”Theo og den magiske talisman”.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/safina_coster-waldau.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Tårerne piblede frem, da Safina Coster-Waldau for mere end et år siden fik at vide, at hun havde fået en af hovedrollerne i DR’s julekalender ”Theo og den magiske talisman”.

– Jeg kan huske, at jeg kom ind ad døren, og så sagde min mor det til mig. Jeg begyndte at græde af glæde. Jeg blev virkelig glad, smiler den 15-årige skuespiller.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/safina_coster-waldau_og_kian_lawson-khalili.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Safina spiller over for 13-årige Kian Lawson-Khalili, der har den anden hovedrolle som Theo. – Vi er blevet ret gode venner. I sommerferien var vi i Knuthenborg Safaripark sammen med nogle af de andre. (Foto: Thomas Laursen)

Siden hun var ganske lille og var med sin verdensberømte far Nikolaj Coster-Waldau på filmoptagelser, har hun haft en drøm om at blive skuespiller.

Og det ønske opfyldte rollen – samtidig var det et af hendes favorittemaer.

– Jeg elsker jul og har været i julestemning siden august. Det er, både fordi jeg har glædet mig vildt meget til, at julekalenderen bliver vist, og fordi der bare er den stemning, der er.

– Jeg elsker julemusik, og jeg spiller det allerede nu, selv om folk bliver sure på mig, griner Safina, som til daglig går i 9. klasse i Lyngby.

Klar til USA

Lige nu er det dog alt andet end brøker og dansk grammatik, der fylder hendes hoved.

Hun kan næsten ikke tænke på andet end skuespil.

Og til sommer, når hun har bestået folkeskolens afgangseksamen, tager hun næste skridt mod en forhåbentlig stor karriere.

– Jeg skal til USA efter sommerferien for at blive god til engelsk og få noget accent. Jeg vil gøre næsten alt for at få en karriere som skuespiller, siger Safina, som før har medvirket i en kortfilm og spillet amatørteater.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/theo_og_den_magiske_talismand.jpg
 (Foto: DR/Ulrik Boel Bentzen)

Safina spiller rollen som den forældreløse pige, der bliver ven med Theo. Sammen rejser de ind i den magiske verden Thannanaya for at få Theos morfar tilbage. – Det var svært, de første gange jeg skulle råbe ad Kian, så vi måtte tage det om mange gange. Også erfarne Benedikte Hansen, 60, er med i DR-kalenderen. (Foto: DR/Ulrik Boel Bentzen)

Under indspilningerne til ”Theo og den magiske talisman” fik hun da også en god forsmag på, hvad det vil sige at arbejde på fuldtid som skuespiller.

– Vi var i Polen at optage i en måned. Det var ret hyggeligt at være der om aftenen og bare hygge med hinanden, fortæller Safina.

Blod på tanden

Der skulle dog også laves både dansk og matematik undervejs.

– Vi havde en barnepige med, så om søndagen var det lektiedag, og da vi optog i Danmark, var jeg også meget væk fra skolen.

– Jeg føler mig dog ikke bagud, og det var det hele værd, mener skuespillerfrøet, som nu for alvor har fået blod på tanden.

– Det har været den fedeste oplevelse nogensinde. Jeg elskede at være på settet og den stemning, der er.

– Jeg har altid gerne villet være skuespiller, og efter den her oplevelse vil jeg det endnu mere.

Du kan se Safina og alle de andre i ”Theo og den magiske talisman” på DR1 hver aften kl. 19.30 fra den 1. til den 24. december.

Sponsoreret indhold