Nyheder 26. marts 2016

Henrik svigter igen

Prins Henrik lod sig pensionere for at hellige sig kunst og kultur – men da hele Kulturdanmark dukkede op, blev prinsgemalen væk
Foto: ALL OVER

Prins Henrik var på alles læber, da dronningen forleden bød eliten inden for kunst og kultur velkommen til bal på Christiansborg Slot.

For hvor var prinsgemalen?

Siden nytår har Henrik næsten uafbrudt haft gøremål på den ene udenlandske destination efter den anden: Kunstopkøb i Italien, pyramidekig i Egypten, bridgespil med vennerne på Madeira ...

Prinsen meddelte i forbindelse med sin kones nytårstale, at han trak sig tilbage, at han kun i yderst beskedent omfang ville møde op til officielle kongelige pligter, samt at han nu ville hellige sig interessen for kunst og kultur.

Henriks favoritemner

Derfor ville det have været helt naturligt, hvis Henrik havde kvitteret for de otte millioner skattefri kroner, han årligt modtager i apanage, ved at møde op til en hyggelig, uhøjtidelig aften i selskab med anerkendte kunstnere og kulturpersonligheder.

Se hvad Dronning Margrethe kunne få for Prinsgemalens dyre apanage:

 

Videoen er egentlig ganske eksklusivt forbeholdt brugere af vores app Mit SE og HØR, der har købt det trykte blad og scannet det, for at kunne se videoen. Men rent undtagelsesvis, så bringer vi en lille forsmag på, hvad man kan få, hvis man gør netop det. Bladet har 90 sider, og der er nyt, unikt indhold på alle siderne, hvis man scanner dem med sin smartphone og vores nye app, der fås både til iPhone og Android.

 

Og på en aften hvor snakken omkring bordene handlede om mode, litteratur, musik, film, skuespil og billedkunst, ville prins Henrik have været i sit es.

ALL OVER

Stemningen var god, da Henrik og Ghita Nørby sidste år læste digte op på fransk og dansk ved Augustenborg Slot. Men det blev ikke til noget gensyn ved hoffets kunst- og kulturbal. (Foto: All Over Press)

Og var det blevet for trættende for den 81-årige pensionist at tale dansk, kunne han have sat tænderne i mørbraden og skyllet den ned med vin fra selveste Château de Cayx – regentparrets slot i Frankrig.

Men selv om der ikke var andre officielle programpunkter i Henriks kalender, blev han væk og fik dermed heller ikke lejlighed til at være sammen med sin kone, sine børn og svigerbørn.

Et behov, der opstår hos de fleste, som har været adskilt fra familien i månedsvis.

Spejdede forgæves
Det var dog ikke kun den nære familie, Henrik svigtede – også skuespilleren Ghita Nørby, som sidste år samarbejdede med prinsen om oplæsning af digte, måtte spejde forgæves efter prinsgemalen.

Heller ikke de private venner – kunsteksperten Bente Scavenius og skuespiller Joen Bille – som regentparret i en menneskealder har fejret nytår med, fik fornøjelsen af Henriks værdsatte og som regel særdeles underholdende selskab.

Dan Mariegaard

Inden ballet lagde Ulf Pilgaard ikke skjul på, at prins Henrik altid er festlig at være i selskab med. – Det er synd, at han ikke kan være med i aften. (Foto: DAN MARIEGAARD)

At Henriks hofchef og hans samlever deltog i festen sammen med prinsens sekretariatschef, gør ikke hans fravær mindre mystisk.

Netop fordi prinsgemalen blev væk fra arrangementet, som højst afholdes et par gange på ti år, blev hans fravær det store samtaleemne.

Og dermed fik han al den opmærksomhed, han kunne ønske sig.

Præcis som da han blev væk i forbindelse med fejringen af Margrethes 75-års fødselsdag for snart et år siden.

Samtidig gav prins Henrik ny næring til spekulationerne om, hvorvidt han blot er tøsefornærmet over, at han ikke må være konge – eller om den manglende kroning har sat sig så dybt, at han nu hævner sig ved at vende sin familie og hele Danmark ryggen.

BILD

En af Europas største aviser, tyske Bild, spørger nu, om dronning Margrethe snart officielt er single. Avisen undrer sig over, at ”højadelens drømmeteam”, som til næste år kan fejre guldbryllup, ikke har vist sig sammen siden midten af januar. Bild mener, at det er utænkeligt, at regentparret lader sig skille, mens Margrethe er regerende monark.
– Men Henrik kan vælge at lade sig ”pensionere” i ægteskabet, mener Bild.

 

Sponsoreret indhold