Nyheder31. december 2015

Prins Henrik går på pension

I aftenens nytårstale meddelte dronningen, at prins Henrik går på pension
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/2010/royalt/juli-august-september/prins-henrik.jpg
 (Foto: All Over Press)

Dronning Margrethe meddelte i årets nytårstale, at hendes mand, prins Henrik, går på pension.

- Det indebærer, at Prinsgemalen fremover ikke deltager i en række officielle arrangementer og begivenheder, bl.a. nytårskure, Folketingets åbning, ambassadørmodtagelser og statsbesøg i udlandet, skriver Kongehuset i en pressemeddelelse, der netop er udsendt.

Det oplyses dog i samme pressemeddelelse, at prinsen stadig vil deltage i "andre arrangementer af officiel karakter".

- Min mand har besluttet, at tiden nu er inde for ham til at ”drosle ned” - til, hvis jeg må sige det på almindeligt dansk, at gå på pension. Fremover vil Prinsgemalen derfor kun i meget begrænset omfang tage del i de officielle arrangementer, som igennem så mange år har været en naturlig del af hans liv. Det er hans beslutning, jeg forstår den og jeg respekterer den. Jeg er min mand dybt taknemmelig for al den støtte, hjælp og inspiration, han har givet mig igennem alle årene. Jeg ser frem til, at jeg fortsat kan varetage mine opgaver, og at jeg stadig har min mand at støtte mig til, selvom det bliver mindre synligt, lød det fra dronning Margrethe i nytårstalen.

Udmeldingen kommer på den sidste dag i et år, hvor prinsen har været i modvind flere gange på grund af sin utilfredshed over ikke at være ligestillet med sin kone og afbuddet til dronningens 75 års fødselsdag, hvor han var rask nok til at tage til Venedig et par dage efter.

Sponsoreret indhold