Prins Henrik svigter Margrethe igen

Prins Henrik har brokket sig, og det har blandt andet affødt dette sjove billede af prinsgemalen. (Foto: Claus Poulsen)

Prins Henrik har brokket sig, og det har blandt andet affødt dette sjove billede af prinsgemalen. (Foto: Claus Poulsen)

Claus Poulsen

Prins Henrik går endnu en gang enegang og svigter dronning Margrethe, når den svenske prins Carl Philip om små 14 dage lørdag den 13. juni gifter sig med sin reality-kæreste, Sofia Hellqvist, i Stockholm.

Kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie samt dronning Margrethe skal alle med til den store kongelige begivenhed, men prins Henrik, der selvfølgelig er inviteret til brylluppet, har valgt at blive væk.

Om prins Henrik endnu en gang skal til udlandet i stedet for at være ved dronning Margrethes side er uvist.

Prinsgemalen svigtede seneste dronning Margrethe, da hun den 16. april fyldte 75 år.

I ugen med festligheder af enhver art i København blev prinsen væk fra samtlige begivenheder, hvor dronning Margrethe blev hyldet.

Den officielle begrundelse var influenza.

Men dagen efter dronningens fødselsdag - få timer efter at de sidste gæster havde forladt en privat fødselsdagsfest for Margrethe på Fredensborg Slot - genopstod prins Henrik fra de døde og tog via Hamburg på ferie i Venedig.

20 timer før afrejsen til Venedig forlød det ellers fra kongehusets presseafdeling, at prins Henrik var for syg til på nogen måde at deltage i fejringen af sin hustru, og at han plejede en influenza på Fredensborg Slot.

Og nu sker det så igen, at prins Henrik træder ved siden af og svigter sin hustru.

Kongehusets pressechef, Lene Balleby, bekræfter over for SE og HØR prins Henriks fravær ved det svenske prinse-bryllup:

- Det er korrekt, at prins Henrik ikke deltager i brylluppet i Sverige. Af principielle grunde oplyser vi ikke om årsagen til kongelig tilstedeværelse eller ej, men den kongelige familie er talstærkt repræsenteret ved dronning Margrethe, kronprinsparret og prins Joachim og prinsesse Marie, siger Lene Balleby til SE og HØR.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close