Derfor vinder kvinderne altid ”Vild med dans”

Sidste år lykkedes det for første gang 36-årige Michael Olesen at vinde ”Vild med dans” sammen med Sofie Lassen-Kahlke. I 2013 var det Mie Skov og Mads Vad, der sikrede sig trofæet, mens Morten Kjeldgaard og Sarah Mahfoud dansede sig til sejren i 2016.

Sidste år lykkedes det for første gang 36-årige Michael Olesen at vinde ”Vild med dans” sammen med Sofie Lassen-Kahlke. I 2013 var det Mie Skov og Mads Vad, der sikrede sig trofæet, mens Morten Kjeldgaard og Sarah Mahfoud dansede sig til sejren i 2016.

(Foto: Dan Mariegaard)

Mie Skov, Sara Maria Franch-Mærkedahl, Ena Spottag, Sarah Mahfoud, Sofie Lassen-Kahlke.

De seneste fem års vindere af ”Vild med dans” har en ting til fælles: De er alle kvinder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mie Skov forvandlede sig til en vaskeægte dansedronning i 2013, hvor hun vandt \

Den 33-årige ”Vild med dans”-veteran Mads Vad har to gange været begunstiget af kendiskvindernes kneb og kunnen. Først vandt han med Cecilie Hother i 2010, og tre år after med Mie Skov. I år er Molly Egelind den jyske herres es. (Foto: Claus Poulsen)

Vi skal således helt tilbage til 2012 for at finde en mandlig nydanser, der kunne hæve trofæet, da Joakim Ingversen vandt med Claudia Rex som lærerinde.

Nærstuderer man statistikkerne for samtlige 15 sæsoner, kan man se, at kendismændene kun kan bryste sig af fem sejre, mens de kendte kvinder har hevet hele ni hjem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 2012 vandt Joakim Ingversen, 31, både trofæet og nu 31-årige Claudia Rex’ hjerte. Trofæet har han formentlig endnu, mens forholdet kun varede et halvt år.

Vinderne af 9. sæson af "Vild med dans" var Claudia Rex og Joakim Ingversen. (Foto. Claus Poulsen)

Og spørger man et par af de kvindelige dansere, som år efter år må ”trække nitten” og oplære en kendismand, er det langtfra tilfældigt.

– Jeg tror, det er sværere at være mandlig nydanser. Vi dansere er vokset op med, at det er manden, der skal føre, og kvinden som skal følge, lyder det fra 41-årige Sofie Kruuse, som har danset med i fem sæsoner.

– Det betyder ikke, at vi kvinder ikke kan finde ud af at føre en mand – og det er også det, vi gør.

– Men det er sværere at stå som lille pige med en stor mand, som man skal føre rundt i en standarddans, siger Sofie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Marianne Eihilt vandt nogle gange, men det handler også om, hvem du får i hænderne. Jeg håber, at jeg også kommer til at bevise, at det kan lade sig gøre at vinde med en mandlig nydanser, siger 41-årige Sofie Kruuse. I år nåede hun dog kun til show 5 med Lars Christiansen. (Foto: Thomas Laursen)

Hun bliver bakket op af sin dansekollega Karina Frimodt, som har været med i ikke mindre end ni sæsoner.

– Vi kvindelige prof-dansere skal prøve at føre, men mange af tingene ligger i mandens føring.

– Når vi eksempelvis danser en slowfox, er herren nødt til at lære at føre, før han kan lære at danse, så jeg tror, der er en lille fordel i at være kvindelig nydanser, siger Karina Frimodt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

40-årige Karina Frimodt, som i år har danset med Rolf Sørensen, der valgte at trække sig for nylig, mener, at det er lidt sværere at være mandlig nydanser end kvindelig. Men i 2013 var det lige ved og næsten, da hun blev nr. to med Uffe Holm. På billedet ses hun med Rolf Sørensen. (Foto: Thomas Laursen)

Frække latinkvinder

SE og HØR har også spurgt to af de mandlige professionelle om, hvad de mener om kvindernes fortrin.

– Jeg kan ikke sige, om det er et tilfælde, men i min verden er der fordele og ulemper ved begge dele, siger sidste års vinder Michael Olesen, som har danset med i 12 sæsoner.

Og Thomas Evers Poulsen bakker op.

– Når det er standard, kan det ofte være nemmere at være prof-herre, men når du danser latin, er det ofte nemmere at være prof-dame, da man kigger på en lille lækker sag, som smyger sig, og så ser man ikke rigtig manden, vurderer Thomas Evers Poulsen, der har danset i 13 sæsoner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ifølge 40-årige Thomas Evers Poulsen er der ingen speciel fordel i at være kvindelig nydanser i ”Vild med dans”. Dog vandt han i 2015 med skuespiller Ena Spottag. (Foto: Claus Poulsen)

Kan stimen vendes?

Alle fire er dog enige om, at intet er umuligt, og at det hele også afhænger af, hvilken partner man får.

– Det kommer jo an på, hvor meget éns partner lægger i det, siger Thomas Evers Poulsen.

– Men det er ikke umuligt, og det kan lade sig gøre, mener Sofie Kruuse.

– Jeg kan også selv mærke, at jeg bliver bedre til at føre, men det er mere naturligt for herrerne, fastslår kvinden, der opnåede en 3.-plads med Allan Simonsen i 2013 og i år fik Lars Christiansen at tumle med.

Kun tiden kan vise, om de mandlige nydansere i år får vendt stimen og endelig kan lade sig hylde, når der er finale i Horsens den 23. november.

I skrivende stund er chancerne 50-50 med tre nydansende kendismænd og ditto kvinder. 

Læs meget mere om "Vild med dans" i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close