Nyheder4. oktober 2018

Charmetrolden Jesper tilbage på skærmen

Søde Jesper Sørensen fra "Drengen i den gamle krop" tilbage efter fire års pause
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/progeria-jesper-soerensen-03.jpg
 Foto: René Schütze

Kan du huske charmetrolden Jesper Sørensen fra TV 2-programmet "Drengen i den gamle krop".

Den ukuelige nordjyde lider som den eneste dansker af den sjældne sygdom progeria, der får kroppen til at ældes langt hurtigere end normalt.

Han kom første gang ind i vores stuer i 2008 og TV 2 har siden med jævne mellemrum givet os et indblik i hans liv og dagligdag, og man kan kun holde af den altid optimistiske Jesper, der sætter vores andres ubekymrede liv i relief.

Han var 11 år, da vi første gang stiftede bekendtskab med ham for ti år siden.

Og nu vender Jesper, der fylder 21 år den 30. oktober, tilbage til TV-skærmen efter fire års pause.

Til TV 2 fortæller han om årsagen til den lange pause fra skærmen.

Det skyldes til dels hans store ønske om at leve en helt normal tilværelse, hvor han i fred og ro kan passe sit arbejde på produktionsskolen i Hjørring, hvor han fire gange om ugen kommer i 2,5 timer og laver mad i køkkenet, skriver TV 2.
Men det skyldes også, at han i 2015 var udsat for et alvorligt uheld under en fodboldkamp, hvor hans hofte gik så voldsomt af led, at lårbensknoglen hoppede helt ud af hofteskålen.
Lægerne måtte operere hoften for at gøre leddet stabilt, og herefter fulgte et halvt års genoptræning. - Jeg har kæmpet meget, og jeg har også været helt dernede, hvor der ikke er sjovt at være, siger Jesper Sørensen til TV 2 om den benhårde genoptræning efter sin operation.

Jesper: - Jeg vil slå rekorden

Progeriapatienter har en gennemsnitlig levealder på 13 år, så Jesper har allerede slået den statistik flere gange. Men han har planer om at blive en del ældre end de 21 år, han runder den 30. oktober. Han regner nemlig med at slå aldersrekorden for progeria-ramte.
Det fortalte Jesper Sørensen sidste år i et nyt interview med TV 2. - Jeg regner jo stærkt med at slå aldersrekorden, som er 32 år, sagde Jesper Sørensen i interviewet, hvor han også afslørede, at han trods den voldsomme skade stadig spiller fodbold og har fuld fart på livet.

Sponsoreret indhold