Nyheder11. november 2014

Afskedstårer i aften: Jespers svære farvel

I aften sendes sidste afsnit af ny dokumentar om 17-årige Jesper
Af af
Trods sin sygdom har Jesper Sørensen fra Nordjyllan det godt
Trods sin sygdom har Jesper Sørensen fra Nordjyllan det godt
 Foto: TV2Når TV2 i aften sender andet og sidste afsnit af dokumentaren 'Jespers Store Sommertræf', bliver det svært at holde tårerne tilbage.

For efter at have tilbragt fem dage sammen tager de mange progeria-børn i aften en rørende afsked med hinanden.

Det årlige træf har danske Jesper Sørensen stået for. Den gæve 17-årige dreng inviterede i august 15 børn og unge - der alle lider af sygdommen, som får kroppen til at ældes langt hurtigere end normalt - til Nordjylland. Her fik de mulighed for både at prøve kræfter med dansk mad, gokart-kørsel og ikke mindst en tur i Fårup Sommerland.

LÆS OGSÅ: Kæmpe fest-dag: Jespers drøm er gået i opfyldelse

LÆS OGSÅ: Glædeligt gensyn med Jesper

LÆS OGSÅ: Jesper lider af sjælden sygdom: Sådan har han det i dag

Årets sommertræf har været en sjov, glædelig og tiltrængt afbræk i progeria-børnenes liv, men den alvorlige sygdom kaster uundgåeligt en mørk skygge over træffet - og i aften bliver det derfor vemodigt, da børnene og deres familier skal tage afsked med hinanden.

For de er godt klar over, at det måske er sidste gang, at de ser hinanden.

- Man har et stærkt bånd imellem hinanden. Nu går der et helt år eller måske 3 år, hvis vi ikke ses inden da, siger Jesper om afskeden med sine venner.

- Nu går der så lang tid, hvis ikke det er sidste gang, man ser hinanden. Det er sådan... det er meget hårdt, siger Jesper i aftenens dokumentar.

Sponsoreret indhold