Kendte14. juli 2019

Jakobs ben er millioner værd: Guldfuglen

Det danske Tour de France-håb Jakob Fuglsang sprænger også banken, når han sprænger feltet.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jakob_fuglsang_1_0.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Da startskuddet til årets Tour de France lød i Bruxelles for nylig, var det med en midtjyde blandt favoritterne til at stå på podiet i Paris tre uger senere.

Jakob Fuglsang er nemlig de seneste år trådt op i hierarkiet med masser af gode resultater – og det gør ham også til en særdeles holden herre.

Faktisk er de helt store beløb rullet ind på kontoen, lige siden silkeborgenseren skiftede væk fra Bjarne Riis’ hold Saxo Bank og i 2011 kørte for Trek.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/loulou_insta_1.jpg
 (Foto: Instagram (Loulou Fuglsang))

Når Tour de France slutter den 28. juli i Paris, håber Fuglsang at kunne stå på podiet. Hans hidtil bedste resultat kom i 2013, hvor han blev nr. syv. (Foto: Instagram (Loulou Fuglsang))

Fem millioner kr. lød årslønnen på de følgende to år.

Men så blev arbejdsgiveren droppet til fordel for kasakhiske Astana, som lod lønnen stige gradvis – op til 6,7 millioner i 2015.

Voldsomt lønhop

Lønkronerne har Jakob Fuglsang selv fortalt om i bogen ”Drømmen om regnbuestriberne og den gule trøje”, hvor den samlede indtægt fra 2011 til 2017 kan gøres op til 40 millioner kr.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/megal16126_001.jpg
 (Foto: MEGA)

Hele Danmark jublede, da Fuglsang i 2016 kørte en sølvmedalje hjem ved OL – og blev lykønsket af den kongelige familie med unge prins Henrik i front. (Foto: MEGA)

Lige nu kører danskeren på en kontrakt, han ikke vil afsløre detaljer om – men fortæller om forhandlingerne, der blev afsluttet, før han vandt det store etapeløb Critérium du Dauphiné i 2017.

– Det blev min bedste kontrakt nogensinde. I forhold til det første bud, der var på bordet før Dauphiné, var lønnen hævet med næsten 50 procent, forklarer den 34-årige cykelrytter.

– Dauphiné-sejren sikrede min kommende datters børneopsparing. Det var rart at tænke på, skriver han i bogen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/loulou_insta_2.jpg
 (Foto: Instagram (Loulou Fuglsang))

Nok bugner pengetanken, men cykelmillionærens største guldklump er utvivlsomt datteren Jamie Lou Fuglsang, som for nylig kunne fejre sin 2. fødselsdag. (Foto: Instagram (Loulou Fuglsang))

Snart sidste Tour

Der er med andre ord blevet kradset mere end 50 millioner kr. ind til husholdningen i Monaco, hvor Fuglsangs flotte fru Loulou passer hjemmet og den toårige datter Jamie Lou, mens Jakob cykler bjergvejene flade.

Og selv om datteren endnu ikke er blevet storesøster, har Jakob Fuglsang igen i år vundet Critérium du Dauphiné, samtidig med at den nuværende kontrakt er ved at udløbe.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jakob_fuglsang_og_loulou2.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

I 2011 mødte dengang 25-årige Jakob den bare 16-årige Loulou. Kærligheden blomstrede, og i dag bor danskeren og luxembourgeren sammen i Monaco. (Foto: Thomas Laursen)

Guldfuglen skal altså til forhandlingsbordet igen – og kommer han det med en Tour-sejr i baghånden, vil der blive råd til rigtig mange børneopsparinger.

Til gengæld har Jakob ikke mange flere år til at skovle millionerne ind.

Sidste år fortalte han til SE og HØR, at hjemmelivet med Loulou og særligt lille Jamie trækker i ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jakob_fuglsang_og_loulou.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Med ca. 200 dage om året væk fra hjemmet sørger Jakob for at holde kontakt med datteren via telefonen. (Foto: Thomas Laursen)

– Det er ikke nemt, og det bliver sværere, jo større hun bliver. Det kan jeg godt mærke, og det kan jeg også høre på de holdkammerater, som har børn, der er ældre.

Det er en af de ting, som gør, at jeg går og overvejer, at karrieren ikke går til evig tid, fortalte det danske Tour-håb.

Vil du læse meget mere om de kendte hver eneste uge? Så bliv fast abonnenent på SE og HØR - læs mere her.

Sponsoreret indhold