Nyheder 14. juni 2018

Jakob Fuglsangs dårlige samvittighed: Konen er alenemor

Far-rollen passer dårligt ind i en hverdag som cykelrytter, så Jakob Fuglsang kigger allerede mod slutningen af sin karriere.
(Foto: Thomas Laursen)

Lige om lidt kan 33-årige Jakob Fuglsang fejre sin datter Jamie Lous første fødselsdag. Hun kom nemlig til verden den 24. juni sidste år.

To uger efter datterens fødselsdag skal han stå klar til starten på årets Tour de France, som han har brugt hele året på at forberede sig på.

Men livet i sadlen er benhårdt, og det er svært at kombinere med tilværelsen som far. Og det giver cykelstjernen dårlig samvittighed.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Fuglsang-parret brugte en dag i København, da Jakobs nye bog skulle lanceres. Datteren blev hjemme – men mor og far var skam i kontakt med deres øjesten. (Foto: Thomas Laursen)

– Det er ikke nemt, og det bliver sværere, jo større hun bliver. Det kan jeg godt mærke, og det kan jeg også høre på de holdkammerater, som har børn, der er ældre. Det er en af de ting, som gør, at jeg går og overvejer, at karrieren ikke går til evig tid, fortæller Jakob Fuglsang.

Loulou som alenemor

I sin nye bog ”Drømmen om regnbuestriberne og den gule trøje”, der udkom for nylig, fortæller Fuglsang ellers, at hans luxembourgske hustru, Loulou, har været med til at give cykelstjernen et spark i bagdelen, som har medvirket til de seneste års flotte resultater – blandt andet en sølvmedalje ved det seneste OL.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: All Over Press)

Ingen er i tvivl om Fuglsangs talent på cyklen. (Foto: All Over Press)

Den succes gav ham først lyst til at fortsætte karrieren, til han om syv år fylder 40.

– Det havde jeg tænkt, men nogle gange er tingene anderledes. Jeg kører ikke som kaptajn, til jeg bliver 40. Så bliver det på et lavere blus. Det er hårdt, og det er hårdt for os begge to.

– Loulou siger nogle gange til mig, at hun ikke havde tænkt sig, at hun skulle være alenemor, men sådan kan det nogle gange føles, når jeg er så meget væk, forklarer den nyslåede forfatter, der bruger langt over 200 dage om året væk fra hjemmet i Monaco.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold