Nyheder 26. juni 2018

Jakob Fuglsang: Sådan ser fremtiden ud

Jakob Fuglsangs snart etårige datter har ændret på hans fremtidsplaner.
(Foto: Thomas Laursen)

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I juni sidste år blev den 33-årige cykelrytter Jakob Fuglsang far til en datter, og den nye tilværelse har ændret på cykelrytterens fremtidsplaner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: All Over Press)

Ingen er i tvivl om Jakob Fuglsangs talent med pedaler og cykelkæde, men nu har han også udgivet en bog om sit liv i samarbejde med TV2-journalisten Rasmus Staghøj. Bogen har titlen "Drømmen om regnbuestriberne og den gule trøje". (Foto: All Over Press)

Til hverdag bor Jakob Fuglsang i Monaco sammen med sin luxembourgske hustru, Loulou. Det lille fyrstendømme danner rammerne for den lille Fuglsang-familie, så længe far Jakob sidder i sadlen. Her er træningsmulighederne optimale – men når cyklen bliver skrottet, er det adieu til området.

– Umiddelbart tror jeg, at vi flytter til Luxembourg, når jeg engang indstiller karrieren. Men det kommer også an på, hvad jeg skal lave den dag, jeg er færdig som cykelrytter. Hvis der kommer et jobtilbud i Danmark, kan det lige så vel være der, vi ender.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Mor Lilian fandt smilet frem, da hun hørte, at hendes berømte søn ikke afviser at flytte tilbage til Danmark igen, efter han forlod landet for 11 år siden. (Foto: Thomas Laursen)

Taler mange sprog

Når vejret er godt, kan jeg godt lokke Loulou med til Danmark. Men regnvejrsdagene trækker den anden vej – der vil vi hellere lidt sydpå.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

I otte år har Jakob og Loulou Fuglsang holdt sammen. Men det første år som forældre har været hårdt, afslører den stolte far til lille Jamie. (Foto: Thomas Laursen)

Skulle det ske, at fuglen flyver tilbage til den danske rede, vil datteren Jamie Lou være godt forberedt. For selv om hun ikke vokser op i Danmark, skal hun nok få sproget lært en dag – men ikke endnu.

– Loulou og hendes forældre snakker luxembourgsk med hende. Loulou og jeg taler engelsk imellem os derhjemme, og jeg taler engelsk med Jamie, så det ikke bliver for meget, at hun lærer dansk, engelsk, luxembourgsk og fransk på én gang. Men en dag skal hun lære dansk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

– Vi ser ikke dansk fjernsyn derhjemme. Problemet er, at Loulou ikke kan dansk, siger Jakob – på dansk. Men den påstand holder ikke helt. – Du har lige sagt, at jeg ikke forstår dansk, udbryder den smukke 24-årige cykelfrue på engelsk og afslører sine sprogkundskaber. (Foto: Thomas Laursen)

Til gengæld vil fru Fuglsang kunne trænge til lidt oplæring før en flytning til Danmark. Endnu har hun ikke lært at lave dansk mad til sin mand.

– Der er vi lidt mere til det sydlandske. Pasta passer også bedre til en cykelrytterdiæt, kommer det fra Jakob, der da også ser ud til at være fuldstændig skarp før årets store slag i de franske bjerge.

Sponsoreret indhold