Kongelige 29. august 2021

Voldsom royal indtjening: Joachims dagsløn på 248.387 kr

De seneste to år har Joachim og Marie tilsammen haft 31 arbejdsdage for kongehuset
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter mere end et halvt år på langs har prinsesse Marie, 45, rejst sig fra sofaen og er trukket i arbejdstøjet for kongehuset med hele tre arbejdsdage i august, hvilket må betegnes som en sand arbejdsrus for hende.

Kongehuset har ikke ligefrem kimet hende og prins Joachim, 52, ned for at få dem til at påtage sig opgaver for monarkiet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars H. Laursen)

Prins Joachim og prinsesse Marie kan være fint tilfredse med deres løn. (Foto: Lars H. Laursen)

Ifølge kongehusets officielle kalender har Joachim de sidste to år haft seks arbejdsdage, og de tre af dem er sågar hans deltagelse i hans elskede racerløb, Copenhagen Historic Grand Prix, for nylig.

Marie har i samme periode været ude for kongehuset 26 dage i løbet af de to år, hvor parret tilsammen har modtaget 7,7 millioner kroner i apanage.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars H. Laursen)

Prins Joachim fik løftet sine arbejdsdage ved at skrive sit ræs ind i den officielle kalender. (Foto: Lars H. Laursen)

Vild løn

Det betyder, at det kostede skatteyderne 248.387 kroner, hver gang de skulle have et glimt af de kongelige, hvilket vil sige, at det kostede 496.774 kroner for de arrangementer, hvor de optrådte sammen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Søren Jul Lamberth)

Hun havde tre arbejdsopgaver i august, hvilket er nær rekord for hende. Her er hun til koncert ved Schackenborg Slot. (Foto: Søren Jul Lamberth)

I perioden har der selvfølgelig været corona, ligesom Joachim blev sat ud af spillet med sin blodprop i hjernen, men trods corona har de øvrige kongelige haft langt flere arbejdsdage end parret. Og prinsen har da også været udsat for offentlig debat om, hvorvidt han skal have apanage, når han ikke laver synderligt meget for pengene.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars H. Laursen)

Prinsessen på en af sine sjældne arbejdsopgaver for monarkiet. Her til åbningen af madfestivalen Copenhagen Cooking i Industriens Hus. (Foto: Lars H. Laursen)

Utilfreds med kritik

– Det har været unfair. For han elsker sit land, og han arbejder for Danmark, og han er så stolt af at være dansker og at kunne hjælpe, hvor han kan. Og jeg synes ikke, at man kun skal sige det negative. Man skal også sige det positive, har Marie tidligere sagt til SE og HØR om det uretfærdige i kritikken af prins Joachim.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Til daglig nyder parret hverdagen i Frankrig uden pligter for kongehuset. (Foto: Dan Mariegaard)

Parret har da også understreget, at det ikke er dem, der har ønsket at blive sendt i eksil i Frankrig, ligesom der ikke er meget, der tyder på, at det er dem selv, der har valgt udelukkelsen fra royale forpligtelser.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars H. Laursen)

Savner samvær
Da prinsesse Marie forleden var til åbning af madfestivalen “Copenhagen Cooking” i Industriens Hus, holdt hun en tale, hvor hun fortalte, at hun savnede sin familie.
– Ligesom alle andre har min familie savnet det fysiske samvær med venner og familie og arbejdsrelationer. Men nu åbner verden lige så langsomt op igen. Pandemien er ikke helt slut, men her i Danmark er vi jo heldigvis rigtig mange ting igennem. Restauranterne er åbne, børnene kan gå i skole, og vi kan igen samles til begivenheder, sagde hun i sin tale.
Hun og Joachim har boet i Frankrig under pandemien, og her har restriktionerne været endnu hårdere end i Danmark med udgangsforbud og lukkede restauranter i lange perioder.
Men nu øjner hun endelig lys forude. (Foto: Lars H. Laursen)

Men indtil videre kan de notere sig, at de stadig får deres tårnhøje gage, uden at der kræves det mindste for pengene.

Sponsoreret indhold